Maha Vajiralongkorn

GRAĐANI OGORČENI Kralj se za vrijeme pandemije izolirao u haremu: 'Skriva se u hotelu sa seks robinjama'

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn, također poznat kao Rama X, rezervirao je cijeli hotel u Bavarskoj kako bi se za vrijeme pandemije koronavirusa samoizolirao u haremu s 20 žena, javlja njemački Bild.

Kralj je rezervirao hotel od pet zvjezdica uz dozvolu lokalnog okružnog vijeća, unatoč tome što su svi ostali hoteli u toj regiji zatvoreni za posjetitelje. Nije poznato je li sa sobom u hotel poveo i svoje četiri supruge, prenosi Index.

Iz okružnog vijeća su rekli da je u ovom slučaju napravljena iznimka jer se radi o homogenoj skupini ljudi.

Ipak, 119 osoba s kraljevskog dvora poslano je iz Njemačke natrag u Tajland zbog sumnje da su se zarazili koronavirusom.

Kralj Njemačku smatra svojom drugom državom, a u njoj se nalazi još od veljače. Vijest o njegovoj samoizolaciji razbjesnila je stanovnike Tajlanda, koji su na internetu izrazili svoje nezadovoljstvo njegovim ponašanjem, iako su time prekršili zakon kojim je omalovažavanje kralja u toj državi zabranjeno i zbog čega mogu biti osuđeni na zatvorsku kaznu u trajanju do 15 godina.

Unatoč tome, na Twitteru se hashtag Što će nam uopće kralj? (Why do we need a king?) u 24 sata pojavio više od 1,2 milijuna puta. Tajlanđani su ogorčeni jer njihov kralj uživa u Njemačkoj dok njihovom zemljom hara koronavirus.

Komentiraj članak

Komentari