Osmine finala Svjetskog prvenstva

GRABAR-KITAROVIĆ OTPUTOVALA U RUSIJU Predsjednica se na Facebooku pohvalila fotografijom iz aviona

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je otputovala u Rusiju kako bi pogledala utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Danske.

Fotografiju iz aviona kojim leti u Rusiju objavila je na svom službenom Facebook profilu unatoč činjenici da su iz njezinog ureda tek odabranim novinarima dojavili kako "predsjednica putuje kao navijačica o vlastitom trošku".

U društvu predsjednice na fotografiji snimljenom u avionu nalazi se i dugogodišnji vukovarsko-srijemski župan, HDZ-ov Božo Galić. Županija kojom on upravlja doživjela je demografski slom, ali to ne sprječava župana da putuje u Rusiju na utakmicu Svjetskog prvenstva.


Tvrdi da će sama platiti troškove, to je laž

Obzirom da je predsjednica RH štićena osoba i da s njom na svaki put moraju ići i pripadnici osiguranja, jasno je da ona njihove troškove neće platiti iz svog džepa nego ćemo to napraviti svi mi - porezni obveznici. Na upit Indexa tko će točno podmiriti taj trošak, iz Ureda predsjednice nisu nam ništa htjeli odgovoriti.

Kolinda će u Rusiji boraviti jedan dan, a s njom putuje i pročelnica kabineta predsjednice koja će, tvrde na Pantovčaku, također sama platiti svoje troškove, piše Index.

Josipović: Ne vjerujem da će sama snositi troškove

Za bivšeg predsjednika Ivu Josipovića nije sporno što predsjednica odlazi na sportski događaj izvan zemlje, no ne vjeruje da će Grabar-Kitarović sama snositi sve troškove. 

"Dok se predsjednica kreće u okvirima svog proračuna, odabir gdje će otići je na njoj i načelno ništa loše ne vidim u tome da ode jer ona predstavlja državu. S druge strane, najavu da će sama snositi troškove vidim kao nepotrebni populizam. Ne vjerujem da će sama snositi troškove. Tu su ozbiljni troškovi osiguranja i neki drugi. Nije samo pitanje avionske karte", rekao je bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u izjavi za Media Servis. 

Komentiraj članak

Komentari