POLICIJSKA UPRAVA DNŽ

Gospodarskim kriminalom pričinio materijalnu štetu od preko pola milijuna kuna

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 2019. godine prisvojio dio prometa u iznosu od gotovo 400 tisuća kuna. Isto tako je utvrđeno da nije prikazivao stvarno ostvareni promet ugostiteljskog objekta, s ciljem djelomičnog izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodatnu vrijednost.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnji voditelj ugostiteljskog objekta iz Dubrovnika počinio kaznena djela „Pronevjera“,  „Utaja poreza i carine“  te kazneno djelo „Neisplata plaće“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 2019. godine prisvojio dio prometa u iznosu od gotovo 400 tisuća kuna. Isto tako je utvrđeno da nije prikazivao stvarno ostvareni promet ugostiteljskog objekta, s ciljem djelomičnog  izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodatnu vrijednost.

Također, isti voditelj  je trojici zaposlenika tijekom 2018. i 2019. godine isplaćivao dio plaće u gotovini, a da pri tom nije obračunavao i uplaćivao propisana davanja iz plaće.

Ukupna materijalna šteta opisanim kaznenim djelima je 512.839,00 kuna.

Protiv voditelja ugostiteljskog objekta podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj članak

Komentari