VATERPOLO

GODINAMA NA VRHU Maro Joković objasnio zašto je bronca uspjeh za Hrvatsku

Hrvatski vaterpolisti osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu, gdje su u susretu za treće mjesto svladali Mađare 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2).

Sjajnu utakmicu odigrao je Maro Joković, koji je postigao čak šest pogodaka za Hrvatsku, dok su po jedan gol dodali Luka Lončar, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Hrvoje Benić. Za Mađarsku su po dva gola postigli Krizstian Manhercz i Balazs Harai, a po jedan Daniel Angyal, Gergo Zalanki i Marton Vamos, piše Index.

''Nije bilo lako se psihički dignuti nakon poraza u polufinalu. Ovo je uspjeh, ne možemo to zanemariti, idemo s broncom doma, odlazimo zadovoljni. Ovo je dobra škola za nas da se nakon poraza dignemo, bili smo na vrhuncu. Imali smo glavu i rep, bili smo dobro organizirani, željeli smo to, obrana je bila super'', nakon utakmice je rekao junak Joković pa nastavio:

''Meni je ovo šesta medalja na SP-a, to je jedan lijepi kontinuitet, godinama smo u vrhu. Imamo problema s kadrom, uvijek nam netko otpadne, ali uvijek smo u borbi za medalju. Nadam se da će hrvatski vaterpolo uvijek biti ovakav'', kazao je Joković. Prisjetio se i poraza od Furije u polufinalu:

''Poraz protiv Španjolske nitko nije očekivao, poremetio nas je, ali ovu broncu smo više željeli od Mađara. Nažalost, nismo ispunili cilj za OI, ali imamo dvije šanse. Ako nastavimo s ovakvim igrama, vjerujem da ćemo već na Euru osigurati Tokio. Želimo igrati finala, to nam je u krvi.''

Komentiraj članak

Komentari