STRAVIČAN POTEZ

GLUPA IDEJA GA STAJALA MUŠKOSTI Čovjeku morali odstraniti dio penisa jer je iz očaja učinio nezamislivo

Muškarcu su amputirali dio penisa nakon što ga je stegnuo gumicom htijući zaustaviti širenje zloćudne bolesti. Pacijent (65) iz Japana prijavio se u bolnicu zbog bolova u genitalijama. Liječnici su pregledom utvrdili je komadom elastike na vlastitu ruku liječio rak kože.

Uza sve napore, čovjeku su morali amputirati dio penisa jer se gumica toliko usjekla u njegov spolni organ da mu je oštetila tkivo. Ovu su nezgodu liječnici okarakterizirali kao “rijedak hitni slučaj”, s obzirom na to da muškarci češće završe na operaciji penisa zbog umetanja stranih predmeta ili, pak, neuspjelih seksualnih eksperimenata, prenosi Net.hr.

Jedan je stručnjak za Daily Mail izjavio da muškarci prečesto sami tretiraju probleme intimnoga područja, i to iz pukoga srama. Dodao je da se nada kako će mnogima ovaj slučaj otvoriti oči i naučiti ih da moraju prevladati osjećaj srama i hitno posjetiti liječnika uoče li ikakve promjene na penisu.

Gore spomenuti pacijent navodno je trpio bolove u genitalijama oko dva mjeseca, no nije poznato koliko je dugo držao omotanu gumicu oko penisa. Liječnici su na vrhu njegova spolnog organa pronašli “penilni tumor u obliku cvjetače”.

Muškarcu je dijagnosticiran rak pločastih stanica, čest oblik raka kože, koji čini čak petinu svih vrsta karcinoma u Velikoj Britaniji te nevjerojatnih 90 posto dijagnoza raka kože. U očajničkom pokušaju da zaustavi širenje bolesti na okolne organe, pacijent je omotao gumicu oko vrha penisa u najmanje dva navrata.

Urolog Richard Viney objasnio je kako mu to ne bi uspjelo čak ni u slučaju da je gumica doista ubila tumorno tkivo. “Njegov bi se penis svejedno inficirao i operacija bi bila nužna neovisno o učinku njegove kućne terapije”, rekao je Viney za Daily Mail.

Komentiraj članak

Komentari