PRIVEDENA TROJKA

GLUMILI POLICAJCE U BEČU Dva Srbina i Turčin ukrali ljudima 2,5 milijuna eura

Tri prevaranta koji su s predstavljali kao policajci uvjerili su više desetaka bečkih umirovljenika da im predaju svoju ušteđevinu na čuvanje u ukupnom iznosu 2,5 milijuna eura, objavila je policija u austrijskoj prijestolnici, piše Index.hr.

Kriminalci diljem Europe mjesecima se koriste tim lukavstvom, no trojica muškaraca privedenih u Austriji, od kojih su dvojica iz Srbije, a jedan je državljanin Turske, čini se radili su neovisno od mreže iz drugih država, rekao je glasnogovornik policije za njemačku agenciju dpa.

Od studenoga su trojica muškaraca telefonski pozivali umirovljenike i predstavljali se kao agenti kriminalističke policije koji istražuju slučajeve provale.

Nisu svi umirovljenici "nasjeli" 

Da bi bili uvjerljiviji, koristili su se manipuliranim telefonskim vezama imitirajući austrijski broj za hitne pozive policiji - 133. Kada bi jedan od osumnjičenih uvjerio neku od žrtava da bi joj mudrije bilo ušteđevinu predati u ruke policije, njegov bi sudionik već bio na vratima s lažnom policijskom značkom spreman da preuzme novac. 

Policija je objavila da ipak nisu svi umirovljenici "nasjeli": od nekoliko stotina poziva prevare su im uspjele u najmanje 38 slučajeva. Jedan od dvojice Srbina priznao je optužbe koje mu se stavljaju na teret, a druga dvojica brane se šutnjom, piše Index.

Komentiraj članak

Komentari