NEMA IM TRAGA

GDJE SU NESTALI? Finske vlasti priznale da su izgubile pet tisuća migranata

Samo nekoliko dana nakon što je islamski terorist u gradu Turku ubio dvije osobe i ranio njih osam, finske vlasti priznale su kako su izgubile trag o kretanju 5300 imigranata u toj zemlji.

Finska ministrica unutarnjih poslova Paula Risikko, priznala je da je oko 5300 imigranata u Finskoj „nestalo“ usred procesa dobivanja azila od 2015., piše Helsinki Times, a prenosi Tribun.hr

Risikko je izjavila kako smatra da se najmanje polovica „izgubljenjh“ imigranata vratila kućama ili se preselila u druge zemlje EU, međutim nije navela nikakve logične argumente ili dokaze svojih tvrdnji.

Ministrica je objasnila da se imigranti smatraju „nestalima“ ukoliko napuste svoje prihvatne centre prije odluke o dobivanju azila, te njihovo boravište postane nepoznato.

Risikko je odbila prijedloge da bi centri za takozvano „uklanjanje“ imigranata trebali osigurati njihovu deportaciju, jer imigranti u takvim centrima nisu u pritvoru, već se od njih očekuje dobrovoljno javljanje (!) tamošnjem osoblju.

Zanimljivo je da je upravo 18-godišnji napadač iz grada Turku, porijeklom Marokanac, bio upravo jedna od „izgubljenih“ osoba. Zahvaljujući krajnje suludoj politici imigracije, dvije osobe, od kojih je jedna imala tek 15 godina, nisu više dio ovog svijeta.

Mnogi migranti ilegalno se nalaze na tlu Europe ali o tome se šuti. Pitanje je samo koliko ih je ušlo u Hrvatsku? Mnogi se stoga s razlogom pitaju, imali masovna imigracija ijedan pozitivan učinak na europsko društvo?

Komentiraj članak

Komentari