SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

FUTURA OBILJEŽILA ARDUINO DAN Mladi sudjelovali u radionici pred kampusom

Arduino dan se obilježio danas u 94 zemlje na 529 događaja.

Informatički klub Futura je sudjelovao u tom globalnom događaju s Arduino prezentacijom i radionicom koju su održali Futuristi Nikša Vlahušić i Toni Jurjević u vrtu ispred Kampusa Svečilišta u Dubrovniku.
Osim domaćih posjetitelja, među kojima je bilo najviše djece, na Arduino danu su sudjelovali i turisti koji su također bili oduševljeni s predstavljenim projektima, piše Dubrovački dnevnik.

U Hrvatskoj osim u Dubrovniku Arduino dan ove godine se obilježio u Zagrebu. Arduino dan je 24-satni događaj organiziran od strane Arduino zajednice i Arduino osnivača na kojem se kroz razna događanja u cijelom svijetu ljudima želi približiti Arduino tehnologija, te pokazati što se sve može napraviti s tom tehnologijom.

Ove godine s Arduino danu u Dubrovniku Informatički klub Futura je sudjelovao i u European Maker Week 2018 koji se održava od 12. svibnja do 19. svibnja 2018. godine.
Informatički klub Futura je Arduino prezentaciju i radionicu u sklopu svjetskog dana Arduina organizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Komentiraj članak

Komentari