Sajam zadruga hrvatskih branitelja

FRED MATIĆ U DUBROVNIKU: 'Ovaj šator na Pilama u Dubrovniku je isto šator kao u Zagrebu'

Ministar branitelja Predrag Matić rekao je u srijedu u Dubrovniku kako mi nije poznato koliko građana podržava prosvjed branitelja u Savskoj ulici, te kako će samo vrijeme pokazati jesu li točne ankete, prema kojima je većina ispitanika protiv prosvjeda.

Ministar je u Dubrovniku obišao Sajam zadruga hrvatskih branitelja, a na novinarska pitanja o dnevno političkim temama nije htio odgovarati “kako se u medijima ne bi zasjenio razlog posjeta Dubrovniku”.

Ipak, upitan za komentar nedavne ankete prema kojoj većina ispitanika ne podržava prosvjed branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, Matić je kratko odgovorio kako će vrijeme pokazati svoje. “Ne znam jesu li ankete točne ili ne, to će pokazati vrijeme”, rekao je Matić.

Uz isto obrazloženje nije želio ni odgovoriti na pitanje je li posjet Hrvatskoj srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića idealna prilika za rješavanje otvorenih pitanja, poput onog o u Domovinskom ratu nestalih branitelja.

Matić je tijekom obilaska Sajma ponovio kako su braniteljske zadruge najbolja stvar koja se dogodila braniteljima od Domovinskog rata. “Razlika između zadruga i udruga je u dva slova, ali i nebo i zemlja. Ovaj šator na Pilama u Dubrovniku je isto šator kao u Zagrebu, ali ovi dečki ovdje su optimistični, nasmijani i s njima nema nikakvih problema. Oni su se uklopili i resocijalizirali nakon Domovinskog rata”, rekao je Matić. “Za razliku od zadrugara, branitelje koji prosvjeduju u Zagrebu stalno netko napada”, dodao je.

Napomenuo je kako program njegova ministarstva vezan uz braniteljske zadruge ulazi u drugo desetljeće. “Bili smo u Rijeci, Zadru i sada u Dubrovniku. Naš je cilj povezati zadrugare s turističkim zajednicama i hotelijerskim kućama i to upravo činimo”, rekao je Matić. /hina/

Komentiraj članak

Komentari