Skandiralo se i dobacivalo

(FOTOGALERIJA) GENERALNA PROBA: Pero vodi Andra, Dube javi se!

Ni ove godine Dubrovčani tradicionalno nisu propustili generalnu probu svečane ceremonije otvaranja 63. Dubrovačkih ljetnih igara.

Generalna proba Dubrovačkih ljetnih igara doživjela je vrhunac kada je publika počela skandirati “Pero vodi Andra” nakon što je glumac Ivica Barišić u ulozi Stanca došao s kozom ispred Svetog Vlaha.

Jelena Miholjević u ulozi Kate Kapuralice pobrala je pljesak, dok je Alma Prica kao Medeja, obučena u izazovnu crnu haljinu, slušala komentare “vide ti se gaćice” i “jesi li ti iz Grada”.

Folklorn ansambl Linđo vraćao se nekoliko puta na scenu, a publika je tražila još. Glumca Frana Perišina ženski dio publike je dozivao. Publika je očitu kritiku uputila vladajućima, dozivali su i bivšu gradonačelnicu Dubravku Šuicu koja je promatrala u publici, “Dube, javi se”, ali i glumcima koji nisu iz Grada.

Krenulo se bez himne i govora gradonačelnika po naputku redatelja što je publika pozdravila, ali se himna na zahtjev publike ipak odsvirala.

Otvaranje je ove godine redatelj Joško Juvančić Jupa zamislio i upriličio tradicionalno, uz kneza, senatore, Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovačke trombunjere, vijećnike, notara, paževe i predaju ključeva Grada glumcima.

Kako je to sinoć izgledalo pogledajte u fotogaleriji.


FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell

Komentiraj članak

Komentari