SKRIVENA STRANA MEDALJE

FOTOGALERIJA: Emotivna dubrovačka premijera dokumentarca o životu Mihovila Španje

Nakon uspješne zagrebačke premijere održane u ponedjeljak, u kinu Europa, dugometražni dokumentarni film Skrivena strana medalja redateljice Antonije Dubravke Carnerud doživio je i svoju dubrovačku premijeru

Film prati život Mihovila Španje, plivača koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a koji s 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama nosi titulu najtrofejnijeg hrvatskog sportaša.

Film je strukturiran kroz nekoliko vremenskih i narativnih linija koje se međusobno isprepliću, a sama priča je uokvirena kroz Mihovilova današnja razmišljanja i osjećaje vezane uz proces teške prilagodbe na život nakon prestanka bavljenja profesionalnim sportom. Nesnalaženje u situaciji, sumnje u svoje sposobnosti, strah od neuspjeha tako postaju nit vodilja koja spaja sve ostale segmente filma.

Osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji te trenera Deana Kontića, u filmu se pojavljuju i paraolimpijka Ana Sršen te prof. dr. Mirjana Krizmanić, psihologinja.

Uz režiju, Antonia Dubravka Carnerud potpisuje scenarij i produkciju, dok je na filmu kao scenaristički suradnik radio Mihovil Španja, a direktor fotografije je Mišo Sorić koji potpisuje i montažu filma. Američki kompozitor Zack Hemsey, koji je među ostalim napisao muziku za niz trailera holivudskih filmova (Inception, The Judge, The Boy Next Door itd.) te za jedan od trailera televizijske serije Igra prijestolja (Game of Thrones), pristao je da se u ovom filmu koristi njegova glazba, a hrvatski kompozitor Žarko Dragojević napisao je dodatnu originalnu glazbu za film.

Dokumentarac Skrivena strana medalja nastao je u produkciji kuće Hrvatski film d.o.o/Croatian Films Ltd. Tko je sve bio na premijeri pogledajte u fotogaleriji.

Marijana Matulović/Dubrovački dnevnikKomentiraj članak

Komentari