Finale u portu

FOTO Špilja '94 Danče pobjednik Divlje lige - zahvaljujući trenerovim nalakiranim noktima

Ekipa Špilje '94 Danče u finalnoj utakmici Divlje lige pobijedila je Kamen mali Cavtat, rezultatom 7:5, te time postala novi pobjednik ovogodišnje Divlje lige.

U borbi za treće mjesto Solitudo je pobijedio prošlogodišnje pobjednike Penatur rezultatom 13:9.

U staroj gradskoj luci igrala se i revijalna utakmica između Dubrovačkih ljetnih igara i Dubrovačko - neretvanske županije, a Igre su pobijedile s rezultatom 6:3.

Ovo je prvi put da je Kamen mali Cavtat nastupio u finalu, a ujedno su i prva momčad koja nije iz Grada. Unatoč tome, imali su glasnu podršku velikog broja svojih navijača, koji su se poredali na brodu Tirena i izražavali negodovanje sučevim odlukama.

Špilji '94 Danče ovo je drugi naslov prvaka Divlje lige. Pobjednici su bili 2002. godine, te se mogu pohvaliti još dvjema broncama, a svoj uspjeh pripisuju - praznovjerju. Naime, njihov "trener" Maro Marušić za utakmicu se pripremio na isti način kao i prije devet godina, kad je njegova momčad osvojila zlato: odjenuo je košulju s kravatom te nalakirao nokte na nogama, što je fotoaparat PortalOka i zabilježio.

Prošlogodišnji prvaci Penatur ove su godine igrali za broncu, a Solitudo je nakon dvije uzastopne pobjede, izgubio treće finale u nizu.

Na skalinima Crkve svetog Vlaha održala se ceremonija dodjele trofeja, odmah po završetku finalne utakmice. Pobjedničkim momčadima pehare su uručili dubrovački dogradonačelnik Niko Šalja, župan Nikola Dobroslavić i intendant Ivica Prlender, dok je pojedinačne nagrade podijelio naš proslavljeni plivački paraolimpijac i rekorder Mihovil Španja. Najboljim strijelcem ovogodišnje Divlje lige proglašen je Vlaho Primorac, igrač Solituda. Najbolji golman je Željan Radulović, a najbolji igrač Goran Milić, obojica članovi ekipe Špilja '94 Danče.


Komentiraj članak

Komentari