Grad Dubrovnik i Fotoklub Marin Getaldić

FOTO: 'Šarena kuglica', 'Mladi bakljonoše' i 'Orlando' su odabrane kao najbolje blagdanske fotografije

Završna izložba foto natječaja Dubrovačkog zimskog festivala na kojoj su izložene najbolje pristigle fotografije večeras je otvorena u Lazaretima. Natječaj su organizirali Grad Dubrovnik i Fotoklub Marin Getaldić u okviru drugog Dubrovačkog zimskog festivala. Natjecalo se u tri kategorije: Blagdani u Gradu, Božić u Gradu te Blagdanski selfiji.

Ispred Grada Dubrovnika zamjenik gradonačelnika Željko Raguž zahvalio se svim građanima koji su sudjelovali u Adventu i zimskoj bajci 2. Dubrovačkog zimskog festivala.

Također Raguž se zahvalio i gradskim poduzećima Vrtlaru, Čistoći, Sanitatu i Libertasu te ugostiteljima jer su, kako je istaknuo, pospješili fetival.

- Hvala svim sugrađanima koju su svakodnevno posjećivali kućice i time nam pokazali kako smo na pravom putu. Posebno sam sretan što smo skupa s fotoklubom Marin Getaldić organizirali ovu lijepu izložbu i hvala onima koju su sudjelovali i slali svoje fotografije - kazao je Raguž prilikom dodjele prve tri nagrade za najbolju fotografiju.

Natjecalo se u tri kategorije: Blagdani u Gradu, Božić u Gradu te Blagdanski selfiji. Tri najbolje fotografije nagrađene su novčanim iznosima, 3.500 kuna, 1.500 kuna te 500 kuna.

Fotografija 'Šarena kuglica' autora Marvina Malbašića ocijenjena je kao najbolja fotografija, 'Mladi bakljonoše' Igora Brautovića kao druga, a 'Orlando' Nikše Raguža – Lučića kao treća najbolja fotografija. Nagradu za treću temu, Blagdanski selfiji, dobio je Igr Brautović čiji je redni broj izvučen.

Komentiraj članak

Komentari