POZIV

FOLKLORNI ANSAMBL LINĐO Održava se tradicionalni božićni pjevački koncert

FA Linđo uputio je poziv građanima na njihov tradicionalni božićni pjevački koncert koji će se održati večeras u crkvi Male braće s početkom u 20:00 sati. Dirigent večerašnjeg koncerta je Vedran Ivanković, voditelj zbora u Folklornom ansamblu Linđo. Njihovu poruku prenosimo u cijelosti.

Poštovane gospođe i gospari,dobro nam došli na tradicionalni božićni koncert Folklornog ansambla Linđo.
 
Više od 50 godina ovaj ansambl vjerni je čuvar hrvatskih narodnih i kulturnih običaja, plesova i pjesama. Upravo zato, naša muška klapa božićni je koncert otvorila našom dubrovačkom kolendom koja se generacijama pjeva na Badnji dan, a čija je svrha čestitanje samog Božića.

Tradicija je to stara stoljećima! Zapravo, prve su folklorne kolende u našem kraju zabilježene još u 13. stoljeću.

Svaki stih, svake od pjesama koje ćemo večeras izvesti nosi poruku sreće, mira i ljubavi.

„Daj nam Bog zdravlje, k' tomu veselje“… „Preveliku radost, navješćujem vama“… „Radujte se narodi“ … „Vesel'te se i vi braćo, ovdje zajedno“… „Svim na zemlji mir, veselje“…Božićne pjesme su najljepši dio slavlja rođenja malog Isusa.

One se pjevaju u crkvama diljem Hrvatske, ali i u domovima, obiteljima, tamo gdje i jest pravi izvor naše vjere, običaja i svega onoga što zapravo jesmo.

I Folklorni ansambl Linđo je obitelj, na to smo jako ponosni i to ćemo uvijek čuvati.

U programu koji slijedi, što od našeg zbora, što od naše ženske klape, imat ćete priliku čuti djelić te bogate, svjetski priznate nematerijalne baštine koju FA Linđo vrijedno njeguje i promovira.

Nemojmo zaboraviti da su Hrvatske pučke božićne pjesme zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske. 

Sveti Augustin je rekao da onaj tko pjeva dva puta moli, a kako je većina ovih pjesama vrlo dobro poznata svima vama, uživajte u njima.

I ako vam dođe, ako poželite zajedno s nama podijeliti duh Božića… slobodno zapjevajte, zašto ne.

Uživajmo zajedno večeras u pjesmi!

Sretan Vam i blagoslovljen Božić!

Folklorni ansambl Linđo

Komentiraj članak

Komentari