U RALJAMA FISKALIZACIJE

FISKALIZACIJA NA DUBROVAČKOJ PJACI: Rijetki su postavili kase, inspektori već obišli štandove (FOTO)

Proces fiskalizacije, koji je do sada zaobilazio trgovce na tržnicama i pjacama, od danas nameće instaliranje fiskalnih kasa i ovoj grani gospodarskog poslovanja.

Jedina tržnica unutar stare gradske jezgre Dubrovnika na Gundulićevoj poljani, također nije prošla 'lišo', a kako doznajemo inspektori su već bili u inspekciji te popisali sve prodavače na pjaci.

„Bili su dobri i pristojni, znamo ih iz Dubrovnika su, ali su nas upozorili da će sigurno doći i njhovi kolege, a što će tada biti ostaje za vidjeti“, opisala nam je svoj susret sa 'Linićevcima' jedna od prodavačica.

Rijetki koji su instalirali fiskalne kase također imaju prigovore.

'Internet je ovdje loš, veza stalno puca, pa izdavanje računa, kad se veza uspori traje i po par minuta, a što ćemo ako inspektor bude htio pobjeći', upitao se jedan od 'fiskaliziranih' prodavača.

„Bili su inspektori jutros, popisali su sve nas na pjaci, provjerili tko treba imati kasu, a tko ne, a što ćemo, mora se nekako preživjet, ničija nije gorila do zore“, zaključak je jednog prodavača s dubrovačke tržnice.

Vrijedi napomenuti kako nitko od sugovornika nije želio javno istupiti, toliki je strah od, očito svemoćnog, ministra financija.

Komentiraj članak

Komentari