DRUŠTVENE MREŽE

Facebook će u News feedu prvo prikazivati postove prijatelja

Facebook sprema još jednu promjenu u prikazu News Feeda. Dugoočekivanu, rekli bi mnogi.

Naime, najavili su kako će ubuduće objave obitelji i prijatelja imati primat u prikazu na News Feedu. Cilj je korisnicima pokazati priče koje su najrelevantnije za njih, ističu iz kompanije, kao i to da će se najnovijom nadogradnjom korisnicima omogućiti da vide više postova koje su objavili obitelj i prijatelji.

Ovaj su potez iz Facebooka povukli nakon što su ih pripadnici konzervativne stranke optužili da ih zbog stavova ograničavaju u prikazu svojih popularnih tema. Iz kompanije su tad rekli da revizijom nisu utvrdili pristranost, ali da će ubuduće voditi računa da na platformi vlada neutralnost.

Potpredsjednik Facebooka, Adan Mosseri, kazao je da nadograđeni algoritam, koji određuje što će korisnici vidjeti, odsad pomaže korisnicima pronaći informacije koje su im važne. "Mi se ne bavimo odabirom tema o kojima svijet treba čitati.

Mi spajamo ljude i ideje, kao i ljude s pričama koje smatraju važnima. Naš integritet ovisi o uključivanju svih stajališta i perspektiva, kao i o spajanju ljudi s pričama i izvorima koje smatraju važnima i u koje se mogu uključiti", kazao je Mosseri.

Iako su već ranije kazali kako Facebook ne želi biti medijski izvor, istraživanja pokazuju kako je postao glavni izvor vijesti, čak i kad korisnici dolaze na mrežu iz drugih razloga.

Izvor: N1.hr

Komentiraj članak

Komentari