Proslava blagdana Svetog Vlaha i Dana Grada

Evo što vas očekuje na tradicionalnoj manifestaciji Festa 2016.

Višednevna manifestacija FESTA 2016 DUBROVNIK, koja tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana Svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika, organizira se već petnaest godina zaredom. Manifestacija je planirana od 26. siječnja do 5. veljače, dok će izložbeni program trajati kroz cijelu Godinu Svetoga Vlaha. Humanitarna namjena Feste sa svih izvedaba usmjerena je obnoci crkve svetog Vlaha.

Ovogodišnji program je sljedeći:

1. Izložba slika „12 umjetnika i Sv. Vlaho“ – u utorak 26. siječnja u (19:30) u Kazalištu Marina Držića čime će se otvoriti serija od 10 izložaba na temu svetoga Vlaha uz 1700. godišnjicu njegove mučeničke smrti, a koja se priprema u suradnji s Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića.

2. "Festa od Klapa" u četvrtak 28. siječnja 2016. (20.00) u Kazalištu Marina Držića i ove godine okuplja desetak ponajboljih klapa iz Dubrovačko neretvanske županije uz kvartet DSO.

3. FESTA 2016 DUBROVNIK - revijalni koncert u petak 29. siječnja (20.00) u Revelinu: Neno Belan uz Mediteranski Orkestar s vrhunskim glazbenim suradnicima izvest će svoje najpoznatije skladbe uz 30 godina karijere. Koncert koji je dva dana zaredom napunio Lisinski dolazi i u Dubrovnik.

4. Dubrovačka Rock-parada u subotu, 30. siječnja (21.00) u Revelinu, pripremana u suradnji s Udrugom mladih Orlando.

5. U nedjelju 31. siječnja (19.00) u crkvi sv. Vlaha: Dubrovačke operne dive u suradnji s DSO

6. Na Kandeloru, 2. veljače je "Festa od vina" u Luži od 11h, u suradnji s  Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ.

7. U sklopu Feste od vina u četvrtak, 28. siječnja u Mimozi na Pilama u 11.00 sati - u suradnji s udrugom Deša Dubrovnik i Turističkom i ugostiteljskom školom pripremamo radionicu o tradicionalnim jelima za sv. Vlaha.

8. U petak 5. veljače (19.00) u Kazalištu Marina Držića, monodrama "Na rubu pameti" - Dragan Despot. Nastala prema istoimenom Krležinom romanu, u dramaturškoj obradi, režiji i glumačkoj interpretaciji prvaka Drame HNK u Zagrebu Dragana Despota.

Komentiraj članak

Komentari