Utakmica

Evo kako srušiti Englesku za finale SP-a, Dalić mijenja formaciju!

Hrvatska večeras u Moskvi od 20 sati igra najvažniju utakmicu u zadnjih 20 godina! Na stadionu Lužnjiki protiv Engleske bori se za finale SP-a.

Zemlja je u euforiji, a reprezentaciju će u Moskvi bodriti oko 10 tisuća navijača. Jutros je prema Moskvi iz Zagreba krenuo najveći putnički avion, s oko 500 navijača, piše Index.hr

Zlatko Dalić na posljednjoj press konferenciji pred utakmicu najavio je da Hrvatska nema namjeru stati na polufinalu.

"Nema alibija. Ovo je zadnje SP Luke Modrića, znamo da možemo više od polufinala i došli smo to napraviti", rekao je Dalić.

Sastav za Engleze nije otkrio: upitan je Šime Vrsaljko na desnom boku i ne bude li mogao, na njegovom mjestu igrat će Domagoj Vida, a opcija je i Tin Jedvaj. Pobjeda će se tražiti u sredini terena, gdje Englezi imaju petoricu igrača. Dalić razmišljao da izostavi Ivana Perišića iz prvog sastava i uvede Milana Badelja kao pojačanje u sredinu.

Dalić dobro čuva informacije o sastavu. Dok popis imena ne uđe službeno u FIFA-in zapisnik sat vremena prije utakmice, sve informacije o početnoj postavi su nagađanja. No, dvije su moguće opcije: prva bez Perišića i s Badeljom u sredini, a druga s Perišićem i Rebićem na krilima te Brozovićem ispred Modrića i Rakitića.   

Koliko god vas nervirali engleski i svjetski mediji s krilaticom „it's coming home“, Hrvatska se ne smije zavaravati. U polufinalu će igrati protiv najboljeg suparnika kojeg je dosad imala na prvenstvu. Kako pobijediti Englesku? 

Engleska igra u 3-5-2 sustavu, atipičnom za Englesku. Pritom nastoje dominirati posjedom preko izgradnje napada iz zadnje linije. Henderson je kao središnji igrač u veznom redu zadužen za kreiranje trokuta i prilazak po loptu kako bi se izigrao eventualni suparnički pritisak. Bekovi su zaduženi da odu prilično visoko i rašire suparničku obranu te povuku krilne igrače za sobom. Suparnik tada ima manjak pomoći u sredini terena što vrhunski koriste Alli i Lingard koji igraju u liniji s Kaneom i Sterlingom, da bi se onda neki od njih naglo spustio po loptu i iskoristio činjenicu da su izvan vidnog polja suparničkih veznih igrača. „Slip“ napad označava situaciju u kojoj se dva igrača rotiraju po dužini terena, u kojem jedan povlačenjem izvlači braniča sa sobom, dok drugi to koristi ulaskom iza leđa tog braniča, u dubinu terena.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari