OBAVIJEST IZ LIBERTASA

Evo kako će prometovati autobusi po novom voznom redu

Od ponedjeljka, 01. 03.2021. doći će do promjena u prometovanju na prigradskim linijama u pravcu istoka (Općina Župa dubrovačka i Konavle), zapada (Općina Dubrovačko primorje) te na području Grada.

Na području grada, privremeno su neaktivne linije koje su u vršnim satima prometovale iz Mokošice prema Pločama i Lapadu, te linija koja je povezivala Glavicu Babin kuk i Ploče.

 

Prelaskom svih osnovnih i srednjih škola na gradskom te na području Konavala i Župe dubrovačke na on line način rada, vozni red prilagođen je novonastaloj situaciji.
Tako će linija 11 Molunat-Dubrovnik i dalje prometovati do Dubrovnika, dok će linije 25 (Vodovađa-Dubrovnik) i linija 27 (Vitaljina-Dubrovnik) prometovati do Zvekovice.

U pravcu zapada, doći će do izmjene na liniji broj 12 Dubrovnik-Slano. Umjesto u 18:30, posljednji polazak iz Dubrovnika na ovoj liniji je u 19:30 čime se, poboljšanjem omogućuje bolja i dugotrajnija povezanost i omogućuje đacima lakši povratak iz grada.
Kako bi se olakšao prijevoz stanovnicima koji gravitiraju ovoj liniji, doći će i do promjene na liniji broj 35, Dubrovnik-Brsečine. Posljednji polazak na ovoj liniji iz Dubrovnika je, radnim danom i subotom u 22 sata. Dolaskom proljeća i popuštanjem mjera u pogledu bavljenja sportom i drugim vrstama razonode đacima i radno aktivnom stanovništvu omogućuje adekvatniji, primjereniji njima prilagođeniji prijevoz. Sve izmjene donesene su u suglasnosti ili na prijedlog Općina i Mjesnih odbora.

Sve detalje pronađite ovdje.

Komentiraj članak

Komentari