Signali

Evo kada govor tijela poziva na seks

Biste li željeli znati koji signali tijela dovode do seksa? Naučite ih primijetite i ispravno protumačiti.

Kada nam se neka osoba sviđa, pokušavamo je privući na svoju stranu davanjem određenih znakova za koje se nadamo da će postići svoju svrhu. Ti se znaci se kod muškaraca i žena razlikuju u određenoj mjeri, ali često je s obje strane put do seksa isti.

OD POGLEDA DO DODIRA
Možete flertati na direktan ili diskretan način. Kod direktnog flerta radi se o brzom tjelesnom kontaktu, dok je kod diskretnog flerta potrebna određena taktika, koja obično počinje zavodljivim pogledom. To traje oko tri sekunde i ponavlja se u pauzama, jer ciljana osoba gleda u drugom smjeru, ali se pogledom uvijek vraća na vas.

Nakon toga slijedi pristupanje. Da bi se flert pretvorio u poznanstvo jedna od osoba mora probiti led. Nekada flert može završiti na brzinu, ako pristup nije pravovremen ili ako je izveden na pogrešan način. Kada druga osoba pristup prihvati s odobravanjem, tijelo postepeno nastavlja svojim govorom koji bi na kraju trebao dovesti do seksa. Nakon pristupa slijedi tjelesno približavanje. Naime, za vrijeme ugodnog razgovora osobe se međusobno i tjelesno sve više približavaju, što vrlo lako može dovesti i do prvog dodira.

Neki sugovornici se jedno drugom tjelesno približe već nakon nekoliko minuta razgovora, dok je drugima za to potrebno više vremena. Žena kao izgovor za tjelesno približavanje muškarcu često koristi paljenje cigarete.

KAKO ŽENE EMITIRAJU SVOJE SEKSUALNE SIGNALE?
Griješimo ako mislimo da su muškarci ti koji prvi naprave potez u zbližavanju. Mnogi seksolozi i stručnjaci misle da prve poteze, i to u većini slučajeva, čine žene, bilo za vrijeme plesa ili na neki drugi način, jer time određenom muškarcu pokazuju svoju dostupnost. Žena će svom izabraniku pokazati lijep, nasmiješeni pogled, oblizivaće usne, napućiti ih, ili po svojem tijelu lagano lupkati prstima.

Mnoge se u blizini izabranog muškarca, kojeg bi rado zavele, nježno pomiluju po vratu ili licu. Neke se igraju suknjom, lagano je zadižući. Ako im se u ruci nalazi čaša s pićem, one će lagano milovati njen rub. Njihov će hod biti uspravan i odlučan.

Seksolozi kažu da će žena koja je aktivna i pleše, biti puno bolje zapažena od one koja samo pasivno sjedi. Dok će onoj prvoj muškarci pristupati prosječno svakih 20-25 minuta, onoj drugoj će jedan pristupiti na svaka dva sata.


RAZGOVOR I POLJUBAC
Muškarac će često za vrijeme razgovora na ženu pokušati ostavi povoljan dojam naglašavanjem svojih dotadašnjih uspjeha, a žena će emitirati znakove prihvaćanja ili odbijanja. Ako će razgovor pratiti sa zanimanjem i cijelo vrijeme pogledom održavati kontakt, to će značiti da prihvaća svog sugovornika. Ako svaki čas škica negdje u stranu, to je znak da vjerojatno traži način kako bi izbjegla sugovornika i cijeli razgovor.

Jedan od znakova ženske zainteresiranosti je i njeno igranje kosom. U više od 50 posto slučajeva žena će biti ta koja će izvesti prvi dodir. To može biti dodirivanje muškarčeve kravate, košulje ili njegovih bokova, što su ujedno najsnažniji znakovi da je privlači. U takvom trenutku, muškarac i žena, najčešće su potpuno usklađeni u pogledu govora svog tijela. Ako ona otpije gutljaj pića i on će prestati govoriti i učiniti isto. Ako on dodirne njenu ruku, ona će mu uzvratiti dodirom. Vjerojatno će nakon svih tih signala uslijediti poljubac, koji gotovo uvijek obećava nešto više. A to "nešto više" je seks.

Komentiraj članak

Komentari