PK JUG DUBROVNIK

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Nakon dugo vremena plivači Juga na Europskom juniorskom prvenstvu

Jugovi plivači Mario Šurković i Michel Brassard s reprezentacijom Hrvatske nastupili su od 3. do 7. srpnja na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Rusiji, u gradu Kazanu.

Već dugo plivački klub Jug nije imao predstavnika na Europskom juniorskom prvenstvu, tako da su veliki uspjeh napravili  Jugovi plivači samim plasmanom na ovo natjecanje.

Mario Šurković nastupio je u pojedinačnim disciplinama: 100 leđno, 100 slobodno, 50 leđno i 400 mješovito, te u štafetnim trkama: 4x100 slobodno muški, 4x100 mješovito muški, 4x100 slobodno mix i 4x100 mješovito mix.

U disciplini 400 mješovito zauzeo je 30. mjesto, na 100 slobodno bio je 41., kao i na 50 leđno, dok je na 100 leđno bio je 48.

"Svakako treba istaknuti da je Mario po dobnoj kategoriji još uvijek mlađi junior, te da je na ovom natjecanju plivao u konkurenciji dvije godine starijih plivača. Ogroman je uspjeh što se uopće plasirao na ovo natjecanje i na taj način osigurao sebi priliku steći dragocjeno iskustvo za predstojeće sezone", istaknuli su iz PK Jug.

Michel Brassard nastupio je u pojedinačnim disciplinama: 400 slobodno i 200 slobodno, te u štafetnoj trci 4x100 slobodno muški.

U disciplini 400 slobodno zauzeo je 34. mjesto, dok je u disciplini 200 slobodno bio 37.

"Michelu je također ovo prvi nastup na velikom natjecanju. I za njega je veliki uspjeh sami plasman na ovo natjecanje. Naime,  Michel je po kategoriji prva godina juniorskog uzrasta, tako da će još cijelu sljedeću sezonu provesti u juniorskom stažu, te imati priliku i dogodine nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu", poručili su iz kluba.

U Rusiji je s Jugovim plivačima kao član trenerskog tima Hrvatske bio i njihov trener Frane Ćirak.

Komentiraj članak

Komentari