U sjajnoj formi

Europski juniorski judo kup: Novo europsko srebro Ive Oberan iz Rumunjske

Natjecateljka Judo kluba Župa dubrovačka Iva Oberan osvojila II. mjesto u kategoriji -57 kg na Europskom juniorskom judo kupu koje se jučer održalo u Ploiesti, Rumunjska.

Iva Oberan je ponovno oduševila svojim borbama i potvrdila sjajnu formu pred Europsko juniorsko prvenstvo koje će se održati 16.,17. I 18. ujna 2016.g. u Malagi, Španjolska. Obzirom da se radi o prvom nastupu u uzrastu juniorki time je i ovaj rezultat od izuzetnog značaja za Ivu i JK Župa dubrovačka.

Iva je imala izuzetno težak žrijeb u kojem se našla u grupi s prvom nositeljicom, aktualnom prvakinjom Europe i viceprvakinjom svijeta, te prvoj na Svjetskoj rang listi, koju je savladala u drugom kolu te sve borbe do finala dobila iponom.

U prvom kolu Iva je savladala predstavnicu Crne gore  Mirjanu Milić, u drugom kolu  predstavnicu Rumunjske,  Stefania Adelina Dobre, gore navedenu prvu nositeljicu, u trećem kolu također predstavnicu domaćina Rumunjske, Andrada Secrieru.

Time je Iva stigla u polufinale gdje je savladala predstavnicu  Izraela, PRISHKOLNIK Amit. Nažalost u finalu je poražena od druge predstavnice Izraela BEZALEL Ariel na juko.

Iva je ovim nastupom pokazala da je ravnopravna sa natjecateljicama u juniorskom uzrastu iako je ona još uvijek kadetkinja.

Komentiraj članak

Komentari