Sastanak u Dubrovniku

Europska komisija za strateško komuniciranje: Europsku atletiku očekuju strukturne reforme

Europska komisija za strateško komuniciranje, koja djeluje u sklopu Europskog atletskog saveza, održala je radni sastanak u Dubrovniku od 24. do 25 rujna, a domaćini radnog sastanka bili su Atletski klub Dubrovnik i Hrvatski atletski savez. Glavne teme konferencije bile se trenutačno stanje u europskoj atletici, te promjene koje su nužne kako bi se kraljica sportova vratila na mjesto koje zaslužuje.

Na održanoj konferenciju koju je predvodio prvi podpredsjednik Europskog atletskog saveza Dobromir Karamarinov izneseno je izvješće o dosadašnjim aktivnostima saveza, a jedna od najvažnijih točaka bile su strukturne reformame koje je potrebno provesti u atletici u nadolazećem razdoblju pri tom naglašavajući potrebu za što aktivnijim uključivanjem mladih u sportske procese.

"Cilj ovakvih sastanaka je unaprjeđenje atletike kao sporta ne samo kroz natjecanja već i kroz ovakve sastanke. Hrvatski atletski savez posljednjih godina napravio je veliki iskorak i organizacijski i natjecateljski što se vidjelo i na ovim Olimpijskim igrama", kazao je  prvi podpredsjednik Europskog atletskog saveza Dobromir Karamarinov ističući važnost komunikacije između svih članica Europskog saveza, ali i Saveza na nacionalnim razinama.

Konferencija Europskog atletskog saveza održana u Dubrovniku pokazatelj je kako je hrvatska atletika integrirana u Europsku i čini je punopravnom članicom, a nakon povijesnih Olimpijskih igara na kojima je hrvatska atletika zasjala u punom sjaju ovo je još jedan povijesni trenutak za kraljicu sportova u Hrvatskoj, ali i Dubrovniku.

"Sam dolazak u Dubrovnik nije slučajan. Želimo iskoristiti naše prednosti koje možemo ponuditi kroz atletiku i sportski turizam", istaknuo je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza dodajući kako je Hrvatski atletski savez spreman prihvatiti sve pozitivne promjene koje će pomoći daljnjem razvoju i promociji atletike.

Radnu skupinu Europskog atletskog saveza za strateško komuniciranje pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž ističući važnost ovakvog atletskog skupa u Dubrovniku.

"Vjerujem u sve vaše buduće projekte, a Grad Dubrovnik vam otvorenog srca nudi da i idući put budemo vaši domaćini", kazao je Raguž.

Komentiraj članak

Komentari