UNUTARNJI BOTOKS

EMOCIJE I KOŽA: Otkrijte koji osjećaji potiču stvaranje bora

Nastanak bora može se spriječiti i djelovanjem iznutra. Vaš stav prema životu utječe i na to kakvo ćete imati lice...

Nije rijetkost da zabrinuti ljudi ili oni koji se pretjerano ljute imaju izraženije bore i općenito izgledaju starije. Negativne emocije poput zabrinutosti, zavisti ili tjeskobe često nam nesvjesno nameću drugačije držanje tijela, grčenje mišića te pravljenje grimasa koje mogu dodatno produbiti bore.

Najčeš­će se događa to da naši organi počnu raditi drugačije, naročito kad smo ljuti i bijesni – srce počinje ubrzano lupati, disanje postaje površno i neujednačeno, želudac se počinje grčiti, a usta postaju suha. Potraju li takve emocije dugo, koža će početi reagirati pa će postati suha, a moguće je i da promijeni boju, što je usko povezano s radom želuca i jetara.

Stoga izbjegavajte takva negativna stanja i osobe koje ih izazivaju. Formula protiv bora krije se u pronalaženju vlastitog zadovoljstva kad god je to moguće – boravkom u prirodi, provođenjem što više vremena s dragim ljudima, ali i u pronalaženju mira i zadovoljstva u svojem unutarnjem svijetu. Zato rezervirajte svoje vrijeme za relaksaciju, meditaciju ili molitvu. Poznato je da ovakva praksa povoljno utječe na usklađivanje rada svih sustava u tijelu, a to se odražava i na koži. Ne kaže se slučajno da ljepota dolazi iznutra.

Komentiraj članak

Komentari