Najava

'Ekvinocijo' Iva Vojnovića 22. prosinca u Kazalištu Marina Držića! (FOTO)

Kultni "Ekvinocijo" Iva Vojnovića zaigrat će 22. prosinca u Kazalištu Marina Držića s početkom u 19:30h! Riječ je o nastavku suradnje KMD-a i CNP Podgorica, a predstavu je režirao gospar Ivica Kunčević.

Nakon uspješnog gostovanja predstave "Alkestida" u Crnoj Gori proteklog mjeseca, sada u Dubrovnik stiže hvaljeni komad koji uvijek iznova intrigira gledatelje!

Priča ostavljene žene - majke teško može zaobići melodramatično. A i zašto bi? Ono što je iz našeg pogleda, možda, sapunica, za te primorske žene, zavijene u crno, krvava je zbilja. Vojnović ih, kao svaki ozbiljan autor, osjeća i iz njihove istine. Taj patetični Vojnović zna biti neočekivano kritičan prema svije­tu kojeg voli. Zanesenost i zasanjanost njegovih uznositih lica, uglavnom je očajnički bijeg od stvarnosti - jer ona je, naravno, drugačija nego što je oni hoće vidjeti.

Velika Scena KMD-a ugostit će preko 20 glumaca u ansambl predstavi CNP Podgorica, a od mnogobrojnih uloga ističu se: Jele, Ivova majka - Varja Đukić, Vlaho slijepi - Mirko Vlahović, Ivo Ledinić, meštar na škaru - Momčilo Otašević, Frano Dražič, kapetan pomorski - Goran Vujović.

Rezervacije ulaznica moguće su na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr a online kupovina putem portala www.ulaznice.h

Komentiraj članak

Komentari