Snovi i lopovi

EKSKLUZIVNO Aco Stanković odgovorio svojim kritičarima: Veličina je ipak važna!

Iznenadila me ljudska sklonost mokrenju. Ja recimo piškim kada je sila, međutim mene ovih dana zapišalo sa svih strana. Popiškilo me i staro i mlado i desno i lijevo i muško i žensko... zbog jednog intervjua. I kako nije red na pišanje odgovarati šakama, ja uzeh kabanicu da obranim šta se obraniti može.

PIŠE: Aleksandar Stanković

Pa trčim ispod krovova, skrivam se po ulicama, uđem tu i tamo u haustor, otresem se, ispričam se susjedi "ne zamjerite gospođo, smočio sam vam ulaz", pa izađem van, učini se sunce, i tako par minuta i onda mi opet netko priđe pa kaže "oprostite gospodine Stankoviću, ako biste samo malo mogli....." i šta ćeš?
Slika u članku


Pomogneš čovjeku, pravi si katolik, pa rekoh "pišaj prijatelju", i tako izredaše se razni. Jedan kaže "Stanković nas je opet zajebo", drugi tvrdi "sramota za novinarstvo",treći kaže "četnik", a četvrti se čudi.

I stvarno, pomogao sam kom god sam mogao, nisam gledao na naciju i vjeroispovijest, na boju kože ili mjesto rođenja. Međutim, jedan kolega me baš začudio, pa ću ga za potrebe ovog teksta nazvati - Čudež. Molio je i kumio tri dana i noći, ja mu rekoh "pa nije u redu da me ti zapišavaš kad si me nekad hvalio", a on će "ajde Aco, ne stitničari, tebi ne oduzima puno vremena, a znaš da bi meni dosta značilo."

I eto, učinio sam čovjeku, a on krene "Stankoviću, nepripremljen si i glup“  - ništa! Nikako da dobaci. Pa onda "lijena si guzica“ – opet ništa! Slabi mlaz! Pa zatim "lijena si guzica, i ja bi tebe u rižina polja" - ćorak! I za kraj "bahata si lijena guzica, koja živi na račun drugih“ - ma kakvi. Mlaz nikakav, tek tu i tamo poneka kap, al daleko je to od zlatnog tuša.

I čovjek je tužan i muče ga brige, nekad je mogao i dulje i dalje, danas - tek po hlačama. Da nije bolest, daleko bilo?! Ali, neće biti. Stvar je vrlo jednostavna, dapače banalna. Najjednostavniji odgovori tu su odmah, iza ugla, pa da rezimiramo: "Dragi Čudež, kad već piškiš - priđi bliže. Nije ti toliki!“

Komentiraj članak

Facebook komentari