Peace Boat

Ekološki brod morima će krstariti od 2020.

Na brodu će biti i vjetroturbine te solarni paneli, a u središtu broda bit će 'biljno kraljevstvo', četiri zelena tornja koja će se gnojiti kompostom stvorenim od organskih otpadaka proizvedenih na brodu.

Po svijetu trenutno plovi oko 250 brodova za krstarenje, a na svaki stane oko tri tisuće ljudi. S tom brojkom utjecaj na okoliš itekako se počeo osjećati. Ovo je inspiriralo jednu kompaniju da proizvede ekološko plovilo.

Peace Boat iz Japana na svojim krstarenjima zapravo promoviraju zaštitu okoliša kroz različite programe, edukacije i odgovorna putovanja. Prihod ide za buduća putovanja, ali i nevladinim udrugama koje promoviraju mir, ljudska prava i zaštitu okoliša.

Peace Boat plovi od 1983., a triput godišnje otisne se na 80 do 100 dana duga putovanja po svijetu s oko tisuću putnika.
Sada su odlučili svoju ponudu prenijeti na višu razinu. Žele stvoriti brod koji će imati mali ugljični otisak kako bi smanjio štetan utjecaj na mora i obale.

Ecoship integracijom inovativnih tehnologija i rješenja treba postati pokazni primjer što se sve može napraviti u ovoj industriji.

Novi brod na svojim putovanjima stvorit će okvir za edukacijske programe, kampanje za zaštitu okoliša i primjenjena istraživanja, ali će ugostiti i međunarodne konferencije, svjetske izložbe zelenih tehonogija i druge teme vezane uz okoliš.

Na njega će stati dvije tisuće ljudi, a imat će 750 kabina. Godišnje će se zaustavljati u 100-tinjak luka te će putnici u njima širiti svijest o važnosti zaštite okoliša. 

Na brodu će biti i vjetroturbine te solarni paneli, a u središtu broda bit će "biljno kraljevstvo", četiri zelena tornja koja će se gnojiti kompostom stvorenim od organskih otpadaka proizvedenih na brodu. Vrt će se prostirati na pet paluba, a u njemu će biti posađeno povrće za prehranu putnika. Brod bi trebao biti gotov 2020.

Izvor: Punkufer

Komentiraj članak

Komentari