Jedini kandidat

Dubrovkinja Nina Obuljen predsjednica Programskog vijeća HRT-a

Na jučerašnjoj prvoj konstituirajućoj sjednici za predsjednicu Programskog vijeća HRT-a izabrana je Dubrovkinja Nina Obuljen.

Nina Obuljen izabrana je s osam glasova za i jednim protiv, a bila je jedini kandidat za predsjednicu ovog tijela HRT-a jer je Ivica Maštruko odbio kandidaturu. Za potpredsjednika Vijeća izabran je Bruno Kragić, donosio HRT.

Vijeće je također ovjerilo mandate svojim članovima pa su tako na četiri godine ždrijebom izabrani Josip Jelić, Bruno Kragić, Arsen Oremović, Sandra Ravlić, i Zoran Šangut. Na dvije godine izabrani su Ivica Maštruko, Nina Obuljen, Neda Ritz i Marina Mučalo.
Vijeće HRT-a u punom sastavu broji jedanaest članova, no preostala dva člana iz redova zaposlenika HRT-a bit će izabrana naknadno.

Novi ugovor između Vlade i HRT-a kojim se definira opseg usluga koje HRT kao javni servis mora proizvesti bit će potpisan u roku od godinu dana, a do tada će se predložiti prolongiranje postojećeg, najavio je Radman dodajući da je za taj prijedlog dobio i razumijevanje Ministarstva kulture.

Velika novost uskoro očekuje gledatelje HRT-a pa je tako Radman najavio i skoro pokretanje četvrtog kanala javne televizije. U pripremama smo za početak emitiranja HRT-a 4, on bi trebao biti dominantno izvještajni, odnosno news kanal s elementima regionalnog i lokalnog programa, istaknuo je Radman.

Komentiraj članak

Komentari