Mario Hezonja

DUBROVČANIN OSVAJA SVIJET: Amerikanci u velikom svjetlu predstavili dubrovačku senzaciju

Do NBA drafta preostala su još samo dva dana pa američki mediji izabacuju lavinu prognoza, glasina i tekstova u kojima predstavljaju najveće košarkaške nade na ovogodišnjem izboru igrača.

Novinar David Pick u članku za Bleacher report napisao je profil našeg Marija Hezonje u kojem je 20-godišnjeg Dubrovčanina prezentirao kao veliku nadu s beskompromisnim stavom i sampouzdanjem do neba.

Odmah na početku teksta naglašeno je kako Mario posjeduje rijetko viđenu atletičnost za igrača iz Europe uz odličan šut i vođenje lopte, čime je zanitrigirao većinu NBA skauta. Ipak, karakteristika koja ga najviše odvaja od ostatka igrača na draftu je njegov stav i karakter.

Mladi igrač Barcelone još je od najmanjih dana želio biti u rangu s najboljim košarkašima na svijetu, a već od desete godine sanja kako će igrati za Lakerse, navodi Pick.

Citira se Mateja Mamića koji kaže da je "Hezonja jedini igrač na draftu koji vjeruje da bi mogao svladati Kobea Bryanta jedan na jedan". Mamić je zatim dodao: "Hezonju prati glas da je bahat, ali on uistinu nije takav. Puno je žrtvovao za svoju karijeru te naprosto pršti samopuzdanjem i vjerom u sebe."

Komentiraj članak

Komentari