Svjetski putnik

Dubrovčanin Ivan Vuković našao se usred terorističkog napada u Keniji

Svjetski putnik, Dubrovčanin Ivan Vuković našao se usred terorističkog napada u Nairobiju. Teroristički napad dogodio se hotelskom kompleksu, a odgovornost za napad preuzela je somalska islamistička teroristička skupina al-Shabaab. Vuković je za Portal Oko prokomentirao događaje tog dana.

„ Osjećao sam se super, jao ručak u tipičnom afričkom restoranu dok 500 metara iza leđa nisam čuo detonaciju i nakon par trenutaka rafale. Đivo je također bio na ručku sa mnom, ali nismo slutili da je nešto tako opasno u blizini,“ izjavio je Vuković.

 

Kako kaže, nedugo nakon detonacije nastala je panika i potpuni kolaps.

 

„ Nakon eksplozije i pucnjave sva vojska i hitne pomoći su jurili gradom, blokirali ulicu tik do našeg hotela koji je od restorana 5 minuta pješke, a pošto nas je adrenalin držao prvo smo tražili kuda najsigurnije izići i pobjeći do hotela, a nakon nekog vremena smo se ukrcali na motor jer je to bio najbrži način. Naravno nema tu stajanja na crveno svjetlo i poštivanja prometnih pravila jer je grad bio u totalnom prometnom kolapsu,“ izjavio je.

 

Dubrovčanin je prokomentirao kako su stanovnici iz Nairobija u strahu zbog napada.

 

„ Iz Nairobi sam otišao jučer za Ruandu i sve je bilo prazno na putu do aerodroma, a to je baš čudno za grad od 4 mil stanovnika. Svi su u strahu, ali to se normalizira za par dana jer teroristički napadi u Keniji nisu iznimka,“ kazao je Vuković koji naglašava kako su posebno zabrinuti zbog novog terorističkog napada jer su ih oni uvelike nazadovali po pitanju turizma.

 

Anja Vlašić

Komentiraj članak

Komentari