DU MOTION

DUBROVČANI NAJBRŽI NA UTRCI ZIDINAMA Madeško i Badanjac prkosili kiši (FOTO)

Nela Madeško u ženskoj i Lazar Badanjac u muškoj konkurenciji najbrže su u subotu istrčali Utrku dubrovačkim zidinama koja se održava u sklopu dvodnevne sportske manifestacije ''Du motion''.

Neli Madeško iz Atletskog kluba Dubrovnik trebalo je 13 minuta i 41 sekundu da istrči oko dva i pol kilometra dugu trasu.
- Bilo je teško i sklisko, ali pripremila sam se na to i dala sve od sebe - rekla je Madeško koja je i prošle godine bila prva žena koja je stigla na cilj nakon utrke zidinama na što je danas posebno ponosna.

Dubrovčanin Lazar Badanjac  iz Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica  za 11 minuta i 18 sekundi istrčao je utrku.

- Rođen sam na ovim zidinama i nikad ih do sada nisam doživio na ovakav način. Ovo je totalno ludilo jer je padala kiša i dodatno je začinila ovaj doživljaj. Volim trčati brdima i spuštanje niz skaline bilo je poseban osjećaj - kazao je Lazar Badanjac.

Alen Bošković, direktor Du Motiona, izrazio je zadovoljstvo prvom utrkom ove sportske manifestacije.

- Posebno sam sretan što su svi došli sigurno na cilj. Bilo jako sklisko zbog kiše što je dodatno otežavalo trkačima, no naši volonteri su učinili sve da se trkači osjećaju sigurno - kazao je direktor Du Motiona.

Ukupno 63 natjecatelja iz petnaestak zemljalja svijeta istrčalo je Utrku dubrovačkim zidinama.

Sutra će se održati još dvije utrke; polumaratonska utrka dužine 21,1 kilometar koja je kruna manifestacije, a trči se od povijesne jezgre pa sve do Rijeke dubrovačke i 5K utrka građana koja se trči od od Straduna, oko zidina, do bazena u Gružu pa nazad preko Boninova do cilja na Stradunu.Komentiraj članak

Komentari