Pravi primjer talenta

Dubrovački ilustrator Toni Suljuzović: Najvažnije je posao raditi s ljubavlju! /FOTO/

Toni Suljuzović je koliko se zna jedina muška osoba u Dubrovniku koja se bavi crtanjem ilustracija i to raznovrsnih pa čak i modnih.

Naime ovaj dvadesetosmogodišnjak još od malih nogu pokazivao je talent za crtanjem raznih motiva i crta preko deset godina.

Kao dječak najviše je volio crtati likove iz crtanih filmova, a trenutno se osim tih motiva bavi i crtanjem mnogih drugih koji krase domove i davaju im posebnu čar, a nekim domovima, točnije ljepoti unutarnjeg prostora upravo njegovi motivi daju smisao.

Pa su tako neki od motiva  koji je crtao lik Hello Kitty,  štrumfovi, razni cvjetovi, ženski modeli, a nacrtao je i knjigu Modni izazovi.

Tehnika kojom crta je olovka u kombinaciji s deepom jer smatra da je veoma prilagodljiva podlozi, a s druge strane jednostavna za uklanjanje ukoliko se želi mijenjati motiv s početnog mjesta.

Strpljenje, mirna ruka, preciznost su prednosti koje netko mora imati da bi netko bio ilustrator, a pravi primjer koji ima te prednosti je upravo Toni Suljuzović koji naglašava kako je najvažnije da ono što radiš radiš s ljubavlju.

Upravo mu je ljubav prema crtanju glavna motivacija, a kreativnost glavna inspiracija. Ono što je sigurno jest da rijetko što Toni ne može nacrtati na zid i potvrdio je da Dubrovnik ima izvrsnog ilustratora koji radi prava umjetnička remek-djela na zidu.

Jelena Hendić foto: Jelena Hendić i privatna arhiva

Komentiraj članak

Komentari