Dobri rezultati

Dubrovački atletičari na polumaratonskim utrkama na Hvaru i u Austriji

Članovi Atletskog kluba Dubrovnik Nela Madeško i Daniel Marušić sudjelovali su na šestom Hvarskom polumaratonu koji se održao proteklog vikenda na Hvaru.

U utrci je sudjelovalo oko 250 trkača iz čak 35 zemalja svijeta. Tradicionalna i redovito odlično posjećena utrka startala je u Starom Gradu, protezala se nekim od najljepših vidikovaca na Jadranu, a cilj je bio na trgu Sv. Stjepana u gradu Hvaru. 

Utrku dugu 21 kilometar Nela Madeško svladala je za 1:59:21 i u ukupnom poretku zauzela 94. mjesto, dok je u svojoj kategoriji zauzela drugo mjesto.Daniel Marušić utrku je istrčao za 1:44:17 i u ukupnom poretku zauzeo 36. mjesto, a u svojoj kategoriji peto mjesto.

Ovogodišnji pobjednici Hvarskog polumaratona su Srđan Samardžić iz BiH i Danijela Kuna iz Hrvatske. Odlični dugoprugaš iz susjedne BiH istrčao je 21 kilometar za 1.22:40, a Splićanka je zaostala tek nešto manje od četiri minute. Drugoplasirani u muškoj konkurenciji bio je Janez Maroević, a treći u cilj stigao je Aleksandar Balažinec. U ženskoj konkurenciji, druga je bila Nikolina Šustić, a kao treća je ciljem protrčala njezina sestra Nataša Šustić. 

Organizatori Hvarskog polumaratona su Grad Hvar, SD „Hvar Marathon“ i AK „Sljeme“.

Osim na Hvarskom polumaratonu Atletski klub Dubrovnik imao je svoga predstavnika i na polumaratonu u Austrijskom Klagenfurtu održanom u njedjelju, 21. kolovoza.

Na održanom polumaratonu sudjelovao je dubrovački atletičar Mario Obuljen koji je utrku istrčao za 01:41:08.

Komentiraj članak

Komentari