KRUHA I IGARA

DUBROVAČKE LJETNE IGRE: Održana tradicionalna generalna proba (FOTOGALERIJA)

Generalna proba svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara održana je tradicionalno točno u ponoć.

Na probi su se, osim sudionika samog otvaranja, okupili i brojni Dubrovčani i Dubrovkinje, koji su kao i svake godine povicima iz publike izražavali svoje mišljenje. No novi indentand Igara Krešimir Dolenčić nije se dao zbuniti, te je čak prokomentirao da je očekivao više dovikivanja.

Među brojnim sudionicima koji će otvoriti 64. Igre su Simfonijski orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu kojim ravna Tomislav Fačini, Udaraljkaški ansambl Sudar pod vodstvom Mateja Meštrovića, Akademski pjevački zbor Pro musica iz Mostara, Zbor Libertas,  Folklorni ansambl Linđo, Triko cirkus teatar, ansambl opere Così fan tutte, Dubrovački trombunjeri, a u uz Festivalski dramski ansambl kao glumac se pojavljuje i gradonačelnik Andro Vlahušić, brojni građani i djeca grada Dubrovnika te juniorski igrači Vaterpolskog kluba Jug. Scenarij i režiju ovogodišnjeg Otvaranja prema tekstu Luka Paljetka potpisuje Krešimir Dolenčić, koreografiju Larisa Navojec, a  glazbu je skladao Matej Meštrović. 

Proba je potrajala oko sat vremena u veseloj atmosferi, a kako će to otprilike izgledati na otvaranju pogledajte u FOTOGALERIJI.¸


 

Komentiraj članak

Komentari