Počinje nova sezona za ŽKK Ragusa

Dubrovačke košarkašice u Regionalnoj ligi s Vodicama, Nikšićem, Herceg Novim, Budućnosti i – Trebinjem

Dubrovačka ženska košarka ponovno je – prva liga. Nakon nekoliko sezona financijske konsolidacije, ŽKK Ragusa novi je član A-1 lige za prvenstvo 2012./2013. U povratničkoj sezoni među najbolje ekipe u Hrvatskoj, nema velikih ambicija i ciljeva. Ali ni ostanak u ligi ne bi trebao doći u pitanje. Prvenstvo počinje u subotu, 13. listopada, igrat će 12 ekipa (Gospić, Novi Zagreb, Jolly JBS, Split, Pleter, Medveščak, Rockwool Pula, Trešnjevka 2009., Studenac – Omiš, Ragusa Dubrovnik, Agram Zagreb i Zadar). Dubrovkinje u prvom kolu gostuju u Zadru (subota, 18 sati).

-Sredina tablice je naša realnost ove sezone. Velika prednost nam je činjenica kako je 95 posto ekipe ostalo na okupu u odnosu na lani, a veliko pojačanje je povratak Ivone Matić. Možda nam fali još jedan šuter, priželjkivao sam igračicu na toj poziciji, no vjerojatno je i dobro što se to nije realiziralo. Ovako se nećemo hrabriti velikim izjavama, svjesni smo prednosti i mana ekipe i vjerujem kako nas očekuje prava sezona – naglašava Zdravko Kitin, trener ŽKK Ragusa.

Po rosterima ekipa čini se kako su Novi Zagreb i Gospić liga za sebe.

-To su glavni favoriti za naslov, a iz prikrajka vrebaju igračice Jollia iz Šibenika. Nama baš ne ide na ruku raspored, u prva dva kola gostujemo. Nakon subote i Zadra, u drugom kolu nas očekuje susret u Splitu protiv sastava koji je u zadnji trenutak ušao u Prvu ligu umjesto Croatije 2006. iz Zagreba.

Vi se jedan od osnivača Regionalne lige u kojoj će uz Dubrovkinje igrati i košarkašice Vodica, Trebinja, Nikšića, Budućnosti i Herceg Novom.

-Već sam dugo vremena u ovom sportu i uvjeren sam kako budućnost košarke na ovim prostorima leži u – regionalizmu. Početak je uvijek težak, sada smo krenuli na relaciji Šibenik – Sarajevo – Podgorica, ali već se i druge ekipe raspituju oko mogućnosti nastupa u ligi dogodine. Nadam se kako će već u sezoni 2013./2014. prvenstvo brojati 12-tak sastava. Mnoge zanima možemo li mi s trenutnim igračkim kadrom izdržati sva natjecanja koja nas očekuje? Osobno sam uvjeren da će sve proći u najboljem redu, naša mlada ekipa je spremna za sve izazove.

Filozofija kluba je jedina ispravna – orijentacija na domaće igračice. Osim Tošić i Babun, sve ostale su dubrovačke košarkašice.

-Tako će i ostati. Napravili smo veliku stvar dovođenjem Ivone Matić, a dogodine se nadamo i povratku još nekih košarkašica iz Grada. Spomenut ću Kristinu Benić, tu je svakako i Ivona Bogoje koja sada igra za Čelik iz Zenice, a znamo kako je ovo posljednja godina Carmen Miloglav na Sveučilištu u Sjedinjenim Američkim Državama. Sve one mogu biti uvjerene, naša vrata su im uvijek otvorena – zaključio je trener Kitin.
Komentiraj članak

Komentari