Ponuda i potražnja

DUBROVAČKE KOČE OD SUTRA NE IDU NA MORE 'Nemamo kome prodati ribu'

Sljedećih tjedana sve će teže biti kupiti ribu u Dubrovniku

Zbog situacije s koronavirusom dubrovački ribari ne mogu prodati ribu, odnosno ponuda je znatno veća od potražnje, piše Dubrovački dnevnik.

-Restorani ne rade i ne kupuju ribu, a isto tako i brojni građani u ovoj krizi ne troše kao inače – kazao je za Dubrovački dnevnik Dinko Cvjetović, vlasnik brodova Orka i Sika, te dodaje da trenutno najveći dio ribe izvoze u Italiju.

Međutim, ponuda je i dalje veća od potražnje, pa su brojni ribari zatražili od resornog Ministarstva lovostaj.

-Lovostaj će trajati do 15. lipnja. Naravno, brodovi mogu sami birati hoće li loviti ili ne, mi smo se odlučili za lovostaj. Večeras idemo na more, sutra će biti ribe u Gružu, a poslije toga nas nema do 15. lipnja – kaže Cvjetović, te dodaje da će jedan od njegovih brodova za to vrijeme hvatati tunu.

Drugim riječima, u sljedećem periodu bit će teže kupiti ribu u Gradu. Moći će se kupiti od pojedinačnih ribara, ali što se tiče koča, to možemo zaboraviti. Cvjetović nam je prije tri godine kazao kako 30 posto njegova ulova ide na dubrovačku ribarnicu, a ostatak se odmah prodavao restoranima, hotelima, te je bio u ponudi veleprodaje diljem Hrvatske. Sada je to sve stalo.

Komentiraj članak

Komentari