Tko se sjetio čestitati Uskrs, a tko nije?

DRUŠTVENE MREŽE Koliko su političari ažurni na njima?

Društvene mreže utkale su se u sve pore društva i danas ih koriste svi, od onih najmlađih do najstarijih. Sve se više koriste i u svrhu političke promidžbe, pa su tako i političari na području od Prevlake do Stona velikom većinom prisutni na njima i to kroz stranice koje sami održavaju ili pak administratori u njihovo ime. Stoga nas je zanimalo koliko su ažurni, a kako bi to saznali pregledali smo njihove stranice i tko se sve sjetio čestitati Uskrs.

Većina političara pokazala se ažurnima po ovom pitanju pa su tako najveći kršćanski blagdan čestitali odreda Andro Vlahušić, bivši gradonačelnik Dubrovnika te njegov favorit i kandidat HNS-a za preuzimanje te dužnosti, Valentin Dujmović, aktualni župan Nikola Dobroslavić, bivši predsjednik gradskog vijeća, saborski zastupnik i kandidat HDZ-a Mato Franković, bivša gradonačelnica Dubrovnika iz redova HDZ-a i europarlamentarka Dubravka Šuica, kandidatkinje DDS-a i SDP-a za čelno mjesto Grada, Terezina Orlić i Tatjana Šimac Bonačić, ali i kandidati za načelnika Konavala, HNS-ov Jozo Koprivica, HDZ-ov Božo Lasić te kandidatkinja SDP-a, Anita Ruso Glasnović.

Iznenađuje da svoje stranice nemaju kandidat DUSTRA-e za gradonačelnika Dubrovnika Željko Raguž, nositeljica liste HSU-a Olga Muratti, bivši gradonačelnik iz redova HSS-a Vido Bogdanović te kandidat SDP-a za župana, Davor Penić.

I dok bi oni, ako žele biti ukorak s vremenom trebali ipak pobrinuti se da i putem stranica budu prisutni na društvenim mrežama, neki političari očito ne mare za ovaj oblik komunikacije iako imaju svoje stranice. Aktualni načelnici Stona i Dubrovačkog primorja, Vedran Antunica i Nikola Knežić, kao i kandidat MOST-a za gradonačelnika Dubrovnika, Maro Kristić, za Uskrs nisu našli potrebnim obratiti se biračima ili svojim sugrađanima i uputiti čestitku.

No ova tri političara zapravo su i jako neažurna na svojim stranicama, pa tako posljednja obavijest kod Vedrana Antunice datira od 30. ožujka, Maro Kristić 27. ožujka uredio je naslovnu sliku i od tada nije komunicirao putem svoje službene stranice, dok je Nikola Knežić ipak rekorder s posljednjom porukom od 26. kolovoza 2016. godine.

Postavlja se pitanje čemu im onda uopće služe službene stranice i zašto ih jednostavno ne ugase. Jer ovako samo šalju poruku da im nije stalo do komuniciranja s javnošću.

Komentiraj članak

Komentari