ODGOVOR NA PRIVOĐENJE DRAGANA GRUBIŠIĆA

DRAGAN PIŠTALO: Imali smo priliku gledati jednu orkestriranu hajku oko Grubišića

"Naš branjenik se javio na poziv Županijskog suda u Dubrovniku koji mu je poslan, dakle on je na Sud došao je sa slobode.", izjavio je Pištalo.

Kako piše Dubrovački Dnevnik Dubrovački poduzetnik Dragan Grubišić ovih je dana priveden pred suca istrage kao osumnjičenik u slučaju sklapanja lihvarskih ugovora. Grubišiću, odlukom suca istrage, nije određen istražni zatvor, a njegov odvjetnik Dragan Pištalo prokomentirao je kako za određivanje istog njegovom branjeniku nije bilo nikakve osnove. Dodao je kako se u ovom slučaju stvaraju sasvim pogrešne percepcije.

 

"Pogrešne se percepcije stvaraju, izvode se kojekakvi zaključci... Naš branjenik se javio na poziv Županijskog suda u Dubrovniku koji mu je poslan, dakle on je na Sud došao je sa slobode. No, nakon toga smo imali priliku iščitavati određenu orkestriranu hajku koja se provodila kroz javne pozive i isforsirana postupanja, što dovodi do stvaranja tih pogrešnih percepcija, ali i kršenja prava mog branjenika'," izjavio je Pištalo posebno naglasivši kako 'Grubišić nije bio uhićen na ulici, nego se sam javio na poziv suca Županijskog suda u Dubrovniku'. 

 

Po pitanju odluke o određivanju istražnog zatvora, Pištalo je istaknuo kako se ni u kom slučaju nije stvorio povod za pritvaranje Grubišića temeljem očitovanja oštećenika koje je poslano na tužilaštvo i na Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku. 

 

 

Komentiraj članak

Komentari