Ni 'treća' nije 'sreća'

DOZNAJEMO: Privatizacija Hotela Maestral definitivno zaustavljena!

Jedina dubrovačka hotelska kuća čiji je većinski paket dionica u vlasništvu Države ipak neće dočekati nove vlasnike.

Za preuzimanje većinskog paketa dionica Hotela Maestral interes su navodno bili pokazali Ivica Todorić i Lukšići. U medijima se špekuliralo još o interesu nekolicine  lokalnih poduzetnika koji su do vlasništva nad vrijednim nekretninama navodno željeli doći preko radnika, ukoliko bi se išlo na radničko dioničarstvo. Ovoj verziji oštro se suprotstavio Sindikat turizma i usluga Hrvatske.

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) nikada nije službeno objavila tko se sve javio na natječaj za Hotele Maestral, iako su se investitori na poziv mogli javiti do kraja travnja.

Hoteli Maestral nalaze se u katalogu investicija koje je na svojim stranicama objavilo Ministarstvo turizma. Temeljni kapital društva procijenjen je na gotovo 14 milijuna eura, a na prodaju je 70-postotni udjel u društvu. Hoteli Maestral imaju pet hotela s oko 800 kreveta i 200-tinjak zaposlenih, a u prošloj su godini ostvarili gubitak od 4,4 milijuna kuna.
Nakon otvaranja  pisma namjere zainteresiranih, procjenitelj  je kroz mjesec dana trebao ocijeniti pristigle ponude, nakon čega su ozbiljni ponuditelji trebali ići u drugu fazu, 'dubinskog snimanja' željene tvrtke.

No,  kako su potvrdili iz Agencije za upravljanje državnom imovinom za PortalOko, nakon održanog javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju dionica društva Hoteli Maestral, Upravno vijeće Agencije donijelo je odluku da se ne pokrene drugi krug prodaje dionica društva.

Prošli pokušaj prodaje Hotela Maestral prije šest godina zaustavljen je zahvaljujući radnicima koji su upozoravali na niz neprihvatljivih odredbi natječaja za prodaju, a prvi je bio godinu dana ranije, 2005. 

Izgleda kako ni ovaj treći put Hoteli Maestral nisu imali sreće. Ili možda ipak jesu? Ova privatizacija 2012. iznenadila je mnoge, dok je dio stručnjaka bio složan kako ovo vrijeme ipak nije dobro za privatizaciju Maestrala, te da je bolje pričekati.


Komentari

Komentiraj članak

Komentari