Seksualno zdravlje

Donosimo popis namirnica koje su među afrodizijacima nove generacije, iznenadit ćete se kad vidite neke!

Postoje mnoge namirnice koje na prirodan način jačaju vaš libido i bude strasti.

Svakodnevni stres i užurbani život ponekad će prevladati nad seksualnom željom i potisnuti vaš prirodni ‘apetit’, no nema razloga za očakavanje. Postoje mnoge namirnice koje na prirodan način jačaju vaš libido i bude strasti, a lako su dostupne. Za neke ste sigurno već čuli, ali pripremite se i za iznenađenja.

Šparoge su bogate vitaminom B koji potiče lučenje histamina zaslužnog za redovitu seksualnu želju kod oba spola.

Avokado je ispunjen foličnim kiselinama za jačanje energetske razine u tijelu, a to potiče dobro raspoloženje i osjećaj samozadovoljstva.

Borovnice su glavni adut u poticanju lučenja dopamina (hormona sreće) koji je odgovoran za održavanje mladosti mozga, odnosno njegove energetske razine. Pogotovo je bitan kako starimo.

Riba poput soma, sardine, sleđa i inćuna bogata je omega-3 masnim kiselinama što pospješuje rad mozga i podiže razinu samozadovoljstva pa će vam s time porasti i seksualna izdržljivost i želja.

Čokolada potiče proizvodnju feniletilamina za kojeg se vjeruje da stvara osjećaj zaljubljenosti.

Lubenica je bogata L-citrulinom, aminokiselinom koja pospješuje krvotok te koja se pretvara u L-arginin pa u dušični oksid. Funkcija NO-a je da potiče širenje krvnih žila radi većeg protoka krvi.

Češnjak je po smatranjima stručnjaka snažan afrodizijak i potiče sirenje krvnih žila u spolnim organima, no njegove čari neće se osjetiti odmah. Potrebno je mjesec dana jesti češnjak svaki dan kako bi se osjetio pomak u seksualnoj želji.

Kamenice su vrlo bogate cinkom koji je nužan za lučenje testosterona i održavanje kvalitete sperme. Također potiču lučenje dopamina.

Kikiriki, kao i lubenica, bogat je izvor L-arginina, gradivnog materijala za dušični oksid čuju funkciju smo već opisali.

Sjemenke bundeve pune su cinka kao i kamenice, te pospješuju zdravlje prostate u muškaraca i potiču rast libida.

Komentiraj članak

Komentari