Pojačan promet

Dobrodošli u Dalmaciju, radovi na cesti

U jeku turističke sezone gosti koji dolaze u Dalmaciju, nakon čekanja na graničnim prijelazima, neugodno će se iznenaditi i na nekim dijelovima prometnica, na kojima je zbog radova otežan ili potpuno prekinut promet.

Dionica “stare“ ceste Split-Zagreb, između Knina i Gračaca, potpuno je zatvorena za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 do 15. srpnja. Poznata je pojava kako se ti rokovi završetka radova često prolongiraju, pa je tako prema prethodnim najavama ova dionica ceste trebala biti gotova mjesec dana ranije. 

Na dionici Jadranske magistrale od Kaštel Staroga do Planog, odvijaju se radovi na dogradnji dvaju sjevernih trakova i modernizaciji postojeće ceste, no ti su radovi otežavali promet i prošle sezone. Kroz zapadni dio Kaštela do spoja s trogirskom obilaznicom i alternativnim smjerom prema Unešiću i Drnišu, vozači nailaze na građevinske strojeve i suženja.

Cesta između Omiša i Gata još uvijek nije otvorena,  iako su intenzivniji radovi počeli u studenom prošle godine, a ne nazire se ni završetak radova na prometnici koja je trebala povezati Omiš sa zaleđem i autocestovnim čvorom kod Blata na Cetini.Iz HAK-a upozoravaju na pojačan promet koji se očekuje na svim važnijim cestama, osobito na autocestama, na Istarskom ipsilonu te duž Jadranske obale. Putnički promet bit će pojačan na graničnim prijelazima Kaštel, Rupa, Bregana i Macelj na ulazu. 

Komentiraj članak

Komentari