INTERVJU

DOBITNICA REKTOROVE NAGRADE Anja Vlašić: Uspjeh će doći, potrebno je samo marljivo raditi

Anja Vlašić, studentica 1. godine diplomskog studija Mediji na Sveučilištu u Dubrovniku, dobitnica je Rektorove nagrade za uspjeh na kraju prošle akademske godine na studiju Povijesti Jadrana i Mediterana. U razgovoru za Portal Oko rekla je svoje dojmove i iskustva u procesu stjecanja nagrade te kako se snašla u daljnjem studiranju.

Što vam je sve bilo potrebno za dobiti Rektorovu nagradu?

Prije svega je bilo potrebno puno truda i kontinuiranog učenja. Povijest je takvo područje koje zahtjeva puno kontinuniranog čitanja, učenja i proučavanja. Mislim da se iza svakog uspješnog studenta krije dobra organizacija i velika motivacija.

 

Kako je tekao proces dobivanja nagrade?

 - Za nominaciju sam saznala slučajno, kada me je pročelnik odjela, profesor Marinko Marić nazvao. Poziv me iskreno iznenadio,  a u isto vrijeme i jako razveselio. Za mene to je bila nagrada za sav trud kojeg sam uložila tijekom studija.

 

Jeste li zadovoljni sveukupnim postignutim uspjehom na preddiplomskom studiju?

 - Gledajući sveukopno, zadovoljna sam. S obzirom na to da sam došla iz male sredine za početak sam morala prilagoditi se na drugačiji život. Jedna od najvećih prednosti bila je ta da sam upisala studij kojeg sam stvarno željela studirati. Uz moj trud, veliku ulogu za moj uspjeh odigrali su profesori koji su moj potencijal uočili odmah na početku studija. Sudjelovala sam na znanstvenoj konferenciji u Mostaru, ali i jednoj međunarodnoj na Visu. Mislim kako me je to dodatno motiviralo što je na kraju i rezultiralo ovom dobivenom nagradom.

 

 

S obzirom da trenutno studirate Medije na Sveučilištu u Dubrovniku, imate li ambicije za još jednu rektorovu nagradu?

 - Moj životni moto je raditi kontinuirano uz puno truda, a kako sam i na početku naglasila da je to ključ svakog uspjeha. Svakako ću se truditi biti što uspješnija, a ambicije uvijek postoje.

 

 

Kao dobitnica Rektorove nagrade, koja je vaša poruka studentima?

 - Moja preporuka studentima je da rade marljivo i ono što vole, a uspjeh će doći, samo moraju biti strpljivi.

Romano Radonić

Komentiraj članak

Komentari