ŠOK I NEVJERICA

DO SADA NEZAPAMĆENO U DUBROVNIKU Tko je čovjek koji je jučer ubio suprugu, punca, ranio punicu pa sebi oduzeo život?

Inače mirni Dubrovnik poprište je višestrukog ubojstva i ranjavanja. Stradun i poprečne ulice blokirane su policijskim trakama i policijskim službenicima koji od ranog jutra rade na očevidu ovog višestrukog ubojstva i ranjavanja. Jedna cijela dubrovačka obitelj je stradala u par minuta, a susjedi su šokirani tragičnim događajem, ali ne i iznenađeni.

U ranim jutarnjim satima, nešto prije 7:00 sati, Ivo Banović, dubrovački pomorac uletio je u stan te prvo ranio 74-godišnju punicu koja je pred njim pobjegla i zaključala se u sobu odakle je pozvala policiju. Potom je išao za puncom te ga usmrtio, a zatim je usmrtio i suprugu u stubištu, koja je trčala van stana dozivajući pomoć. Nakon dva gnjusna ubojstva potom je presudio i sebi, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno pokraj supruge Lidije B, doznaje Dubrovački dnevnik.

Ivu Banoviću je ovo drugi brak, a neslužbeno doznajemo kako je već od ranije poznat policiji, a susjedi ga pamete i po pitanju prijetnje istoj obitelji ali i da je već u jednoj od tučnjava ubo čovjeka nožem.

Ivo Banović umirovljeni je pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. je unaprijeđen u zvanje zapovjednika broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj tvrtki kao šef kadrovskog odsjeka.

Na tom radnom mjestu se ne zadržava dugo. Zbog nagle naravi ga se Uprava Atlantske plovidbe 'rješava' na način da ukidaju to radno mjesto te se Banović vraća prisilno na brod Atlantske plovidbe te potom odrađuje i dva ugovora za jednu stranu japansku kompaniju odakle se umirovio.

Kako neslužbeno doznajemo, Banović se od rane mladosti nasilno ponašao, a kako su nam u blizini poprišta ubojstva susjedi govorili, dok je u mlađim danima živio unutar stare gradske jezgre, svi su ga se bojali jer je gotovo svakodnevno bio akter neke tučnjave, unatoč tome što su ga roditelji, inače profesori u školi, školovali i izveli na 'pravi put' nisu njegovu gadnu narav mogli promijeniti.

Ivo Banović, u Dubrovniku poznat kao Đivo je s obitelji stanovao u Sustjepanu, dok je mjesto ubojstva na Prijekome u gradskoj jezgri gdje je ubijena Lidija B. pobjegla roditeljima nakon što je suprug izbacio iz kuće.

Je li uzrok ove obiteljske tragedije svađa između supružnika koja je rezultirala i kolateralnim žrtvama istraga tek treba pokazati jednako kao što se i čeka potvrda je li Ivo Banović u vrijeme počinjenja ubojstava bio pod utjecajem alkohola, kako se govori u kuloarima.


 Izvor: Dubrovački dnevnik.

Komentiraj članak

Komentari