DONIRANJE ORGANA

Djevojka odbila donirati bubreg vlastitom djedu, objasnila i zašto

Zanimljiva rasprava povela se ovih dana u Facebook grupi I Dream Of Being This Petty ("sanjam da sam ovoliko sitničav"), a sve zbog objave jedne Amerikanke koja je svojom pričom iznenadila posjetitelje. Kad je bila tinejdžerica, odbila je, naime, donirati bubreg svome djedu, iako je bila jedina odgovarajuća donatorica, piše Index.

"Jesam li najsitničavija ovdje? Moj je djed umro kad sam imala 16 godina zato što sam mu odbila donirati bubreg. Odbila sam zato što je bio u Ku Klux Klanu i zlostavljao je djecu, a ja ne želim uzgajati bubrege za članove Klana i pedofile. Registrirala sam se kao donatorica onog dana kad je umro i dogodine ću bubreg donirati potpunom strancu. Šef mi kaže da sam grozna", napisala je žena koja inače radi kao medicinska sestra.

"Tvoje tijelo, tvoj izbor. Točka", napisala je jedna posjetiteljica. "Čak i da ti djed nije bio totalni šu***, ne mislim da te odbijanje doniranja organa čini groznom. To je ozbiljna odluka, a svoje organe ne duguješ nikome", pišu joj članovi grupe.

Komentiraj članak

Komentari