DIRLJIVA PRIČA

DJEČAK PRIKUPLJA NOVAC ZA OCA Ovaj dječak igra Fortnite deset sati dnevno

13-GODIŠNJI dječak iz Kanade prikupio je novac za oca koji boluje od raka igrajući Fortnite 10 sati dnevno, piše Index.hr

Streamer iz Kanade pod nadimkom Zyl objavio je na Twitteru da pokreće prikupljanje sredstava za liječenje svog oca, no to nije bila tradicionalna kampanja. Ova je predstavljena na Twitchu, platformi za streamanje igara, s obzirom na to da je dječak shvatio da može pomoći obitelji radeći ono što mu ide najbolje - igranje Fortnitea.

Ispostavilo se kako je njegovom ocu 14. rujna 2018. dijagnosticiran rak rektuma trećeg stadija. Život im otad nije bio lagan. "Jako je teško. Zadaje vam toliko nevolje da ne možete hodati. Nekad se osjećam kao da moram ležati danima. Ne mogu se kretati. No moram se boriti", rekao je njegov otac koji se predstavio u prvom streamu. 

Cilj dječaka bio je prikupiti 5000 kanadskih dolara (oko 25.100 kuna), a kako bi u tome uspio, bio je spreman provesti sate i sate ispred ekrana. Početak je bio spor, no njegova kampanja polako je uzimala zamah.

Za 30% iznosa trebala su mu tri dana. Unatoč malobrojnoj publici, dječak je uspio streamati više od 20 sati u tom periodu i prikupio je gotovo 1500 kanadskih dolara. A zatim je stvar odjeknula.

Oko četvrtog dana prikupljanja sredstava, sjeo je ispred računala za još jedan stream, ustrajan da dođe do cilja. No ono što se dogodilo nije očekivao. CoL MackWood prvi je profesionalni gamer koji je donirao iznos i objavio dječakovu priču, a ostatak iznosa zatim je prikupljen za otprilike sat vremena.

Nakon toga Zyl je podijelio poruku zahvale na Twitteru i na iznenađenje mnogih, nastavio s prikupljanjem sredstava. Nakon prikupljenih 5000 kanadskih dolara, novi cilj je 3000 dolara za fond za hitne slučajeve, što bi obitelji dalo veću stabilnost.

 
Kako je riječ o internetu, ni ta priča nije mogla proći bez hejtera, a dječak i njegova obitelj su se na kraju morali opravdavati objavivši fotografije svega što je tim sredstvima kupljeno ocu.

Komentiraj članak

Komentari