Ispred Župnog dvora

DIVNA NOĆ NA LOPUDU Plesna skupina Convivo oduševila mještane i turiste (FOTO/VIDEO)

Nezaboravna manifestacija održala se sinoć na Lopudu ispred Župnog dvora u sklopu 'Lopudskoga ljeta,' povodom proslave praznika Dana državnosti.

Piše: Ellie Leoni

U organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a u suradnji s Mjesnim odborom Lopud, održan je prekrasan događaj prepun raznolikog sadržaja. Uvod u sve bila je državna himna, koju je otpjevala klapa 'Kvartet prijatelji'.

Ubrzo nako toga, svi su imali priliku vidjeti spektakularan nastup plesne skupine 'Convivo,' a koja je Lopuđanima i posjetiteljima otoka prezentirala vrsne plesačice dviju generacija. Naime, nastupale su nešto starije cure, ali i one mlađe, među njima svoju su točku odradila i dva momka, a svi zajedno učinili su ovu večer zaista posebnom i nezaboravnom.

Nakon više različitih izvedenih koreografija odnosno plesnih točaka vrhunskih plesačica, došao je trenutak kada su se okupili svi oni koji su prethodno nastupali te zajedno u sav glas zapjevali i zaplesali, piše Dubrovački dnevnik.

Ovaj događaj privukao je pozornost brojnih turista. Ne samo da se moglo uživati u savršenoj izvedbi talentiranih mladih ljudi, nego se čitava manifestacija mogla začiniti dalmatinskim specijalitetima. Naime, uz sam nastup, bila je organizirana i 'Lopudska trpeza', a na istoj su se mogli vidjeti najprestižniji dalmatinski specijaliteti, kao stvoreni za sve gurmane i ljubitelje mediteranske prehrane. Mještane i turiste su počastili vlasnici manje-više svih restorana na otoku, kao i vlasnici mjesnih trgovina, a sva hrana je za sve bila besplatna.

Atmosfera koja se najbolje uklapa uz konzumiranje dalmatinske prehrane jest ozračje u kojem se čuje dalmatinska pjesma, a ni toga nije nedostajalo uz klapu 'Kvartet prijatelji,' koja je svirala i pjevala za vrijeme tratamenta.

Uz brojne ovacije svih prisutnih, čitav događaj bio je prožet brzim i živim tempom. Plesalo se, pljeskalo i pjevalo, a Lopud je dokazao da ipak može živnuti, vratiti duh vremena i običaja koji su postupno pali u zaborav.

Komentiraj članak

Komentari