Veliki borac

DIRLJIV NASTUP, DIRLJIVA PRIČA Denis Barta oduševio je i publiku i žiri Supertalenta, Maju Šuput rasplakao

Denis Barta oduševio je i publiku i žiri Supertalenta, a mi smo saznali više o ovom nevjerojatnom dečku.

Denis Barta je rođen sa samo šest mjeseci, slijep je, ima epilepsiju i autizam. Ali to ga nije spriječilo da se prijavi na Supertalent. Točnije prijavila ga je obiteljska prijateljica, no ovaj nevjerojatan mladić s velikom je radošću došao na ovaj nastup. Kada govorimo o ovakvoj osobi teško je govoriti o onome što on osjeća, no ono što odašilje je ljubav. Denis je toliko inspirativan i toliko ga odlikuje volja za životom da bi mnogima mogao biti uzor.

Ekipa dnevnik.hr-a nazvala je Denisova oca. Evo što im je rekao.


''Denis je od 1. kolovoza postao službeno prvi ulični svirač u BiH. Naime, otvorio je svoj samostalni obrt i sada je ''ulični svirač'' i njegovo službeno zanimanje. Pjeva i svira na sarajevskoj Ferhadiji. To je od sada njegovo radno mjesto. Ali pjevao je on i u Visokom, Srebreniku, na brojnim humanitarnim akcijama… On vam uvijek ljude gane do suza, i nije Maja prva koja je plakala. Naime, Denis vam svira na ulici i po kafićima kako bi skupljao novac za svoje liječenje epilepsije. Skuplja novac za magnetne terapije, a liječi se u Italiji. Stoga mu je grad i pomogao tako da su mu dali mjesto na kojem može svirati. U gradu su shvatili da mu treba pomoći, ali i da Denis na neki način i obogaćuje turistički sadržaj Sarajeva'', prepričao je za dnevnik.hr njegov otac koji ponosno nabraja uspjehe svojega sina

 

 

''Prošle je godine snimio CD. Snimio je obrade svjetskih hitova, ali svira on i talijanske kancone. On nažalost nije svjestan koliko ga ljudi vole. On ima autizam i zbog toga ne može ništa rukama, ali s klavijaturama i tastaturom kompjutera nema problema. Ali znate, on zna više od 4 500 pjesama. Nisam siguran zna li ijedan glazbenik toliko. On ne razumije što pjeva. On čuje, upamti i reproducira'', prepričava otac ovaj nevjerojatan talent. Ipak, nadolazi nam pitanje kako je živjeti uz sina s potrebama.

Izvor: dnevnik.hr

Komentiraj članak

Komentari