Pogledajte

DEVETI GOST PODCASTA OKO JE VICKO DRAGOJEVIĆ Cijeli svoj dosadašnji glazbeni, ali i životni put posvetio je klapama i klapskom pjevanju (VIDEO)

Naš deveti gost je Vicko Dragojević cijeli svoj dosadašnji glazbeni, ali i životni put posvetio je klapama i klapskom pjevanju. 2000. godine započinje kao lutnjist i gitarist Ansambla za ranu glazbu Cappella Ragusina i klape Linđo-N, dok je svoj prvi nastup na Omiškom festivalu imao već 2002.godine.

Početkom 2007. osniva klapu Klapa Kaše te se u cijelosti posvećuje kao voditelj, obrađivač i skladatelj koji kreće u istraživanje i reanimiranje glazbenog bila dubrovačkog kraja. Rad na istraživanju dubrovačke glazbene povijesti Dragojević je zaokružio projektom i nosačem zvuka Tragom Republike, gdje je na jednom mjestu priredio 15 izvornih napjeva, od Konavala do Lastova; ali i zdravice te kola (odsvirana na ljerici). Skladbe Vicka Dragojevića nagrađivane su na mnogobrojnim klapskim te festivalima zabavne glazbe, a posljednje u nizu priznanja je nominacija za Porina i album “Tezoro”. S njime je razgovarao Žarko Dragojević.
Komentiraj članak

Komentari