Beauty rutina

Detoksikacija vlasišta za ubrzani rast i savršeno zdravu kosu

Želite li imati zdravu i sjajnu kosu te potaknuti njen brži rast, vrijeme je da otkrijete kako i vašem vlasištu treba - detoksikacija.

Često, naime, zaboravljamo kako ljepota i kvaliteta kose ovise upravo o zdravlju vlasišta, stoga na vlasi nanosimo brojne preparate za njegu i ljepši izgled kose, dok samo vlasište potpuno nepravedno zanemarujemo.

Brojni proizvodi koje svakodnevno nanosimo na kosu konstantno se talože upravo na vlasištu, a samo šamponiranje kose tu može vrlo malo pomoći te upravo stoga mnogi od nas muku muče s prhuti, masnom kosom ili njenim usporenim rastom.

Detoksikaciju vlasišta, koju bi svakako trebalo uvrstiti u svoju beauty rutinu, možete vrlo lako obaviti sami kod kuće, a ona uključuje masažu, piling i masku za vlasište koje će pore tjemena očistiti od mrtvih stanica kože i nataloženih ostataka preparata te ukloniti toksine iz folikula vlasi.

Za detoks tretman vlasišta potrebno je pripremiti mješavinu sode bikarbone, cimeta i maslinova ulja, u slijedećim omjerima:

- 1 žličica sode bikarbone
- 2 žličice maslinova ulja
- pola žličice cimeta u prahu.

Sve sastojke dobro pomiješajte, rasporedite po cijelom vlasištu te kružnim pokretima nježno masirajte. Potom umotajte kosu u nailonsku vrećicu ili jednostavno stavite kapu za tuširanje i ostavite djhelovati 15-ak minuta.

Nakon toga, kosu operite na uobičajen način, a za još bolje rezultate, prije nanošenja regeneratora ispreite je jabučnim octom.

Komentiraj članak

Komentari