CRNA KRONIKA

DETALJI STRAŠNE NESREĆE ‘Majka malene djevojčice potrčala je izvući dijete iz jame, ali je bilo prekasno’

U selu Bičići u unutrašnjosti Istre u utorak se dogodila strašna nesreća kada su prilikom prevrtanja traktora smrtno stradale petogodišnja L.P. i njezina 74-godišnja prabaka A.L.. Nesreća se dogodila kada je traktor, kojim je upravljao 77-godišnji L.L., pradjed poginule djevojčice, upao u jamu duboku tri metra i ondje se prevrnuo.

On je preživio nesreću, a mještani kažu da je smjesta počeo dozivati pomoć.

“On je, čuo sam, jadan odmah išao zvati upomoć. Kuća im je tristotinjak metara od mjesta nesreće. Mislim da je dozvao mamu malene, koja je potrčala i izvukla dijete iz jame, ali je, nažalost, bilo prekasno. Došla je i Hitna pomoć, ali nije im bilo spasa”, ispričao je za 24 sata susjed obitelji koju je zadesila strašna tragedija.

Otac poginule djevojčice, inače vatrogasac, u trenutku nesreće bio je u službi u Puli. Oko 20 sati telefonom mu je javljeno što se dogodilo, a njegovi kolege odmah su pohitali na teren kako bi pomogli u izvlačenju traktora.

Traktor IMT 553 je iz jame pune vode i blata izvučen tek u srijedu prijepodne, i to pomoću bagera. Svjedoci kažu da je prizor na mjestu nesreće bio potresan. Djevojčičine čizmice ležale su na tlu pored štapova koje je njezin pradjed koristio. U trenutku nesreće djevojčica i njezina prabaka bile su u prikolici gdje se nalazila i freza.

Nesreća se, pišu 24 sata, dogodila na uskom i blatnom nepristupačnom šumskom putu.

“Je li vozaču došlo slabo ili je proklizao, ne znam. Znam samo da je na uzbrdici traktor otklizao u rikverc i našao se u jami”, kazao je jedan rođak obitelji.

Komentiraj članak

Komentari